Tai bus didžiausias įsigijimas IBM istorijoje, rašo JAV verslo dienraštis „The Wall Street Journal“.

O verslo naujienų portalas CNBC pažymi, jog tai bus trečias pagal dydį technologijų bendrovių susijungimas istorijoje.

Pagal susitarimo sąlygas IBM sumokės po 190 JAV dolerių už „Red Hat“ akciją, t. y. maždaug 63 proc. daugiau, palyginti su pastarosios bendrovės akcijų kursu penktadienio prekybos sesijos pabaigoje. Sandorį IBM planuoja finansuoti nuosavomis ir skolintomis lėšomis.

Sandorį, kuriam pritarė abiejų įmonių valdybos, planuojama užbaigti 2019 metų antrąjį pusmetį.

„Tai lūžio momentas“, – pareiškė IBM generalinė direktorė Ginni Rometty.

Anot jos, šis sandoris bendrovę pavers pasauline mišrių debesijos technologijų lydere.

IBM stengiantis savo versle sutelkti dėmesį į labiau šiuolaikines kryptis, įskaitant dirbtinį intelektą ir debesijos paslaugas, bendrovės įplaukos beveik šešerius metus mažėjo, rašo „The Wall Street Journal“. Po to įplaukos tris ketvirčius iš eilės didėjo, bet liepos–rugsėjo mėnesiais vėl smuko – 2,1 proc., – tad investuotojams vėl kilo abejonių dėl bendrovės strategijos.

IBM kapitalizacija per pastaruosius metus sumažėjo 19 proc. iki maždaug 114 mlrd. JAV dolerių.

Tyrimų bendrovė „S&P Global Market Intelligence“ prognozuoja, kad IBM įplaukos šiemet sudarys 79,75 mlrd. JAV dolerių, o pakoreguotas pelnas – 13,8 JAV dolerio akcijai.

2011 metais, t. y. prieš tai, kai vadovavimą bendrovei perėmė G. Rometty, šie rodikliai sudarė atitinkamai 106,92 mlrd. JAV dolerių ir 13,44 JAV dolerio akcijai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)