Konservatorių lyderis pradžioje net nenorėjo komentuoti E. Gentvilo komentarų apie problemas jo partijos skyriuose.

„Komentuodamas kito žmogaus išsigalvojimus, aš šiek tiek jo žodžius pagerbiu tokiu būdu, aš to nenoriu daryti. Aš neleidžiu sau prišnekėti apie kitą žmogų netiesos. Taip nedaroma“, – pyktelėjo G. Landsbergis.

Vėliau perklaustas jis priminė, kad Lazdijuose meras (Artūras Margelis) buvo išmestas iš partijos, dėl to, kad jis darė neskaidrius pirkimus, ir nesugebėjo visuomenei atsakyti į kilusius klausimus.

„Skyriuje buvo gal 500 narių, dabar yra 300, tai yra vis dar, turbūt, vienas stipriausių mūsų skyrių, ir mes turime labai stiprų kandidatą į merus. Klaipėdos rajone vienas žmogus, kuris norėjo būti valdančiojoje daugumoje, išstojo iš partijos ir liko su „tvarkiečiais“.

Pusėje Lietuvos yra skyriuose visokių permainų, kas kasmet po tris kartus atsitinka – išeina, grįžta. Alytaus rajone, Telšiuose liberalai prie mūsų prisijungė, bet aš to nepasakoju pusei Lietuvos, kad tai vyksta“, – sakė G. Landsbergis.

TS-LKD lyderis mano, kad toks E. Gentvilo kalbėjimas rodo jo desperaciją.

„Aš žmogiškai žiūriu, suprantu, kokio lygio tai yra problemos. Žmogus sprendžia, ar jis dar turės partiją, ar ne. Ta problema yra didesnė“, – sakė G. Landsbergis.

Jis įvertino E. Gentvilo pastangas šioje sudėtingoje situacijoje vienyti frakciją Seime.

„Aš matau, kad Eugenijus deda milžiniškas pastangas, kad jo frakcija būtų vieninga, aš suprantu, kad yra labai sunku. Man atrodo, kad „valstiečiai“ ten deda dar didesnes, reikšmingesnes pastangas, pavyzdžiui, su visokiais „saldainiais“ iš biudžeto, kad ta frakcija būtų mažiau vieninga“, – sakė G. Landsbergis.

Gentvilas partiečiams kalbėjo apie konservatorių nesėkmes

Šeštadienį per partijos tarybos posėdį Kaune E. Gentvilas savo kalboje nusprendė pakalbėti ir apie tai, ką žino apie konservatorius.

„Kažkodėl apie tai nelabai daug rašoma. Tėvynės sąjungos skyrius Lazdijų rajone sužlugo, meras išėjo, išsivedė 12 tarybos narių, gal skyrius ir yra, nenoriu sakyti. Klaipėdos rajonas meras nuėjo į socialdemokratinę darbo partiją, buvęs Palucko socdemas, tik paskui jį pasiliko konservatorių grietinėlė, iš esmės suskaldžiusi konservatorių skyrių, bet nerašoma apie tai. Širvintose žlugo konservatoriai, ar kažkas panašaus, nekalbama, o štai apie mūsų problemėles baksnojama. Kartais mes ir patys pasibaksnojame“, – kalbėjo E. Gentvilas.

Pasak jo, tikroji situacija partijoje pasimatys, kai baigsis kandidatų į savivaldos rinkimus sąrašų kėlimas.

„Mano manymu ji yra sudėtinga, tačiau ji neveda į jokią katastrofą, o veda į rinkimų kampaniją, kurios metu mes parodysime, kad mes esame ta liberali alternatyva kitokiems antidemokratiniams valdymo metodams“, – sakė E. Gentvilas.