N. Hoegelis, kaip įtariama, pacientams tyčia suleisdavo per dideles vaistų dozes, kad paskutinę minutę galėtų juos atgaivinti. Tačiau jam retai tai pavykdavo. Prokurorai sako, kad vyras mažiausiai 35 žmones nužudė vienoje šiaurinio Oldenburgo miesto ligoninių, kurioje dirbo.

O dar maždaug 64 žmonės buvo nužudyti netoliese esančiame Delmenhorste 2000–2005 metais.

„Tikiuosi, kad jis bus pripažintas kaltu dėl kiekvieno kaltinimo, ir mūsų artimieji pagaliau galės ilsėtis ramybėje“, – sakė vienai iš nukentėjusiųjų grupių vadovaujanti Petra Klein.

Nielsas Hoegelis

Manoma, kad N. Hoegelis yra vienas baisiausių serijinių žudikų pasaulyje. Štai septyni kiti:

Šachmatininkas

2007 metais rusas Aleksandras Pičuškinas, kuriam tuomet buvo 33-eji, buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos už 48 žmonių nužudymą 2000–2008 metais. Jo aukomis dažniausiai tapdavo pagyvenę alkoholikai, su kuriais jis susipažindavo Maskvos pakraštyje esančiame parke.

Jis savo aukas įmesdavo į kanalizacijos sistemos kolektorių, kur šios nuskęsdavo. O išsikapsčiusius jis pasmaugdavo arba negyvai uždaužydavo plaktuku. Vieną savo auką jis išmetė iš 16-o aukšto.

A. Pičuškinas sakė norėjęs iš viso nužudyti 62 žmonės – tiek, kiek yra langelių šachmatų lentoje. Dėl to jis ir buvo pramintas „šachmatininku“.

Kinų klajūnas

2004 metais Kinijoje buvo įvykdyta mirties bausmė 35 metų Yangui Xinhai, kuris per trejus metus nužudė 67 žmones. Vyras buvo sučiuptas 2003 metais.

Jis buvo apibūdinamas, kaip uždaro būdo klajūnas, kuris dviračiu keliaudavo nuo vienos žmogžudystės vietos iki kitos. Jis įeidavo į kaimo vietovėse gyvenančių žmonių namus ir dažnai kirviu, plaktuku ar kastuvu išžudydavo visą šeimą.

Policijos pareigūnai teigė, kad žudiko motyvas buvo noras apiplėšti ar išžaginti, tačiau manoma, kad jis tiesiog buvo išprotėjęs žudikas, kuriam paprasčiausiai patiko tai, ką jis darė.

Amerikos baisiausiasis

2003 metais sunkvežimių dažytojas Gary Ridgway buvo nuteistas 48 kartus kalėti iki gyvos galvos už tai, kad nuo 1982 iki 1984 metų nužudė 48 prostitutes ir iš namų pabėgusias merginas. Šis žudikas buvo įvaręs didžiulės baimės visam Sietlui. Kai vyras buvo sučiuptas, jam buvo 54-eri.

G. Ridgway buvo pramintas „Grin Riverio žudiku“, nes būtent šioje upėje buvo aptiktos pirmosios penkios jo aukos. Jis yra laikomas baisiausiu serijiniu žudiku JAV istorijoje.

Gary Ridgway

„Gydytojas Mirtis“

Šeimos gydytojas iš Šiaurės Anglijos Haroldas Shipmanas 2000 metais buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos už 15 senyvo amžiaus savo pacientų nužudymą jiems suleidžiant mirtinas morfino dozes. 2004 metais jis, būdamas 57-erių, pasikorė kalėjime.

Kitais metais atliktas tyrimas parodė, kad „Gydytoju Mirtimi“ pramintas žudikas nuo 1971 iki 1998 metų nužudė maždaug 250 pacientų. Dėl to jis yra laikomas baisiausiu serijiniu žudiku šalies istorijoje.

Haroldas Shipmanas

Keliaujantis prekeivis

42 metų keliaujantis prekeivis Luisas Alfredo Garavito 2000 metais buvo nuteistas kalėti 835 metus už tai, kad per penkerius metus iki 1996-ųjų nužudė 189 berniukus, kurių amžiaus svyravo nuo aštuonerių iki 16 metų.

Pagal savo gimimo vietą Kolumbijoje „Chenovos monstru“ pramintas L. A. Garavito su savo aukomis susipažindavo apsimesdamas labdaros rinkėju, pardavėju, vienuoliu ar neįgaliu žmogumi. Jis prisiviliodavo savo aukas maistu ir gėrimais ir paprastai perpjaudavo vaikams gerkles po to, kai juos išprievartaudavo ir sužalodavo. Kai kurioms savo aukoms jis nupjovė galvas.

Keturias žmogžudystes jis įvykdė Ekvadore.

Rostovo žudikas

1992 metais 56 metų rusas Andrejus Čikatila buvo nuteistas mirties bausme už 52 moterų, vaikų ir jaunuolių nužudymą dėl seksualinių motyvų tarp 1978 ir 1990 metų.

Buvęs mokytojas buvo pramintas „Rostovo žudiku“ dėl vietovės, kurioje aktyviausiai siautėjo. Mirties bausmė jam buvo įvykdyta 1994 metais.

Andrejus Čikatila

Andų monstras

1980 metais viename turguje Ekvadore buvo sulaikytas kolumbietis Pedro Lopezas Monsalve, mėginęs pagrobti mažą mergaitę. Vėliau jis prisipažino pasmaugęs mažiausiai 310 vaikų iš vargingų šeimų Kolumbijoje, Ekvadore ir Peru.

Iš pradžių vyras buvo apkaltintas keturių vaikų išprievartavimu ir nužudymu, tačiau vėliau „Andų monstru“ pramintas žudikas pareigūnams nurodė lauką, kuriame buvo rasti užkasti 53 mergaičių kūnai.

Ekvadore jis buvo nuteistas šešiolikai metų kalėjimo, nes tai šalyje yra maksimali laisvės atėmimo bausmė. 1994 metais jis buvo perduotas Kolumbijai, kur buvo uždarytas į psichiatrijos ligoninę. Po kelerių metų jis buvo paleistas ir dingo. Šiuo metu jam turėtų būti apie 70 metų.

Pedro Lopezas