Į Lietuvą portugalai atvyksta pakilios nuotaikos – trečiadienį jie iškovojo pirmąją pergalę nerezultatyviose rungtynėse 21:13 įveikę Rumunijos rinktinę. Iš kiekvienos grupės į Europos čempionato tiesiogiai patenka dvi pirmąsias vietas užėmusios rinktinės bei keturios geriausios trečiosios visų grupių komandos. Per plauką nuo Europos čempionatą praėjusioje atrankoje likusiai Lietuvos rinktinei sekmadienio rungtynės su portugalais gali tapti lemtingomis. Susitikimo Klaipėdos „Švyturio“ arenoje pradžia 16:30 val.

Šiam svarbiam mačui prie rinktinės jau prisijungė ir Čempionų lygoje rungtyniaujantis Aidenas Malašinskas, kuris dėl traumos praleido rungtynes Prancūzijoje. Vis tik nuostolių Lietuvos rinktinė turės ir šiame mače – komandai vis dar padėti negali Jonas Truchanovičius, Benas Petreikis bei Giedrius Morkūnas. Visų jų nebuvo ir Prancūzijoje.

Portugalijos rinktinė kaip ir mūsų šalies nacionalinė komanda nepateko į 2019-ųjų metų planetos pirmenybes. Paskutiniajame atrankos etape portugalai nesugebėjo peržengti serbų barjero. Lietuviams kelią į pasaulio čempionatą vasarą pastojo Islandijos rankininkai.

Prieš artėjančias atrankos rungtynes Klaipėdoje vyriausiasis rinktinės treneris tikėjosi, jog Klaipėdos „Švyturio“ arenose susirinkę sirgaliai padės iškovoti labai reikalingą pergalę. Didelę reikšmę strategas suteikė ir Aideno Malašinsko prisijungimui prie rinktinės.