„Aš pabrėžiau, kad blogas „Brexit“ susitarimas arba, dar blogiau, išvis jokio susitarimo būtų blogai ne tik Londonui ir visai mūsų šaliai, bet ir ES“ - po Briuselyje vykusio susitikimo su M. Barnier sakė S. Khanas.

„Jis (M. Barnier, - ELTA) tai supranta“, - patikino meras, pridurdamas, kad pokalbio su ES vyriausiuoju derybininku tonas buvo „mandagus ir neglobėjiškas“.

S. Khanas teigė norėjęs M. Barnier pristatyti požiūrį, kurio jis galbūt neišgirs iš premjerės Theresos May komandos lūpų. Pasak mero, likus vos keliems mėnesiams iki kitų metų kovo pabaigoje numatyto „Brexit“, vyriausybės vadovės komanda šiuo metu neturi perspektyvaus plano.

„Man kelia susirūpinimą tie žmonės Paryžiuje, Frankfurte ar Madride, kurie mano, kad blogas „Brexit“ susitarimas arba jokio susitarimo jiems bus naudinga. Jie klysta“, - tvirtino meras.

„Nes darbo vietos į tuos miestus neplūstels. Jos persikels į Niujorką, Singapūrą ir Honkongą“, - pridūrė jis.

Po to, kai 2016-ųjų birželį Didžioji Britanija nusprendė pasitraukti iš Bendrijos, Londono ekspertai baiminosi, kad šalis neteks šimtų tūkstančių darbo vietų finansinių paslaugų sektoriuje. Tačiau šiuo metu prognozuojama, kad praradimai bus gerokai mažesni - vos keli tūkstančiai darbo vietų.