Eltoną myli beveik visi. Apie tai galima spręsti iš to, kad jis yra bene vienintelis vyrukas, dainavęs per „The Muppet Show“ laidą ir princesės laidotuves. Tačiau už viso šio žvaigždiško gyvenimo ir filantropijos slypi ir daug ne itin smagių dalykų. Štai kelios ne tokios linksmos istorijos iš jo gyvenimo.

Į kapus vos nenuvarė kokainas

Aštuntajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje E. Johnas buvo įjunkęs į kokainą taip, kaip visas pasaulis buvo įnikęs į jo muziką. Tačiau 1975 metais dainininkas šio narkotiko vartojo tiek daug, kad kartą perdozavo ir vos nemirė. Ir tai tikrai buvo ne vienintelis kartas, kai narkotikai vos nepražudė dainininko.

„Patirdavau epilepsijos priepuolį, mane žmonės rasdavo visą pamėlusį ant žemės ir paguldydavo į lovą. Tačiau jau po kokių 40 minučių šniurkšdavau dar vieną eilutę“, – pasakojo dainininkas.
Laimei, 1990 metais jis atsisakė ir kokaino, ir alkoholio.

Eltonas Johnas

Pasijuokė iš to, apie ką nejuokaujama

Nors paprastai žmonės gali juokauti apie bet ką, yra kelios temos, kuriomis juokauti nedera. Ir seksualinė prievarta yra viena iš jų.

2016 metais grupės „Pet Shop Boys“ narys Neilas Tennantas ėmė iš E. Johno interviu. N. Tennantas paklausė Johno, kada šis pirmą kartą suvokė, kad yra homoseksualus. Ir E. Johnas papasakojo apie savo seksualumą paauglystės metais. Ir pasakodamas vieną istoriją jis, švelniai tariant, nesirinko žodžių.

„Mokykloje visi gyrėsi sekso nuotykiais. Aš taip norėjau, kad mane kas būtų patvirkinęs. Kai nuėjau pas psichologą, maniškis paklausė: „Ar buvote tvirkinamas?“ Atsakiau: „Iš tiesų, tai ne“. Tačiau be galo norėjau, kad mane kas būtų tvirkinęs. Tiesiog pamokytų mane, kad sužinočiau viską. Suprantate?“ – pareiškė dainininkas.

Seras Eltonas Johnas

Jam nepatiko Edo Sheerano figūra

Patinka jums jo muzika ir išvaizda ar ne, tačiau britų dainininkas ir dainų autorius Edas Sheeranas yra vienas iš populiariausių dainininkų pasaulyje. Ir Eltonui Johnui iš dalies reikia už tai padėkoti.

E. Sheeranas yra pasirašęs sutartį su E. Johno įrašų studija „Rocket Music“, ir E. Johnas yra jaunajam kūrėjui patarinėjęs karjeros klausimais. Iš tiesų būtent jis manė, kad E. Sheerano metų trukmės atostogos 2016 metais buvo gera mintis.

„Jo buvo visur tiek daug, kad pasakiau: „Edai, net man tu atsibodai. Dink“. Ir jis tai padarė. Jis išvyko į Tolimuosius Rytus su savo drauge, puikiai praleido laiką, išstorėjo, daug valgė ir sugrįžo, – žurnalui „The Rolling Stone“ pasakojo E. Johnas. – Vienas dalykas, kurį jam pasakiau, buvo: „Tik nepriauk svorio“. Nes jis yra linkęs pilnėti, kaip ir aš. Ir jis sugrįžo papilnėjęs, tačiau iki albumo pasirodymo sulieknėjo“.

Eltonas Johnas

Jo akiniams reikalinga didelė erdvė

Kaip žinoma, visi garsūs atlikėjai turi savo pageidavimų sąrašus, kuriuos koncertų organizatoriai turi pildyti. Juose gali būti nurodomas atlikėjo mėgstamas vanduo, užkandžiai ir pan. E. Johno sąraše yra reikalavimas, kad būtų televizorius su galimybe žiūrėti daugybę sporto kanalų, spanguolių sulčių, lieso pieno, raudonų ir baltų rožių, o taip pat atskiras kambarys... jo didžiulei akinių kolekcijai. Be to, tame kambaryje turi būti nustatyta nekintanti temperatūra.

Eltonas Johnas

Jis yra įmantriausias pasaulyje daiktų kaupikas

E. Johnas kolekcionuoja ne tik akinius. Jau daugybę metų kiekvieną antradienį jis lankosi Los Andžele veikiančioje „Tower Records“ muzikos įrašų parduotuvėje ir perka daug naujų albumų, kad turėtų po vieną jų kiekvienuose savo namuose ir... kartkartėmis galėtų juos parduoti. Pavyzdžiui, 1993 metais jis aukcione pardavė 48 tūkst. muzikos albumų kolekciją, kad surinktų lėšų su AIDS kovojančiai labdaros organizacijai.

CNN duomenimis, E. Johnas yra „per pastaruosius 25 metus sukaupęs daugiau nei 8 tūkst. nuotraukų kolekciją, ir vienu metu per savaitę nusipirkdavo keturias ar penkias nuotraukas. „Kur jis jas visas laiko? Dalis jų, pavyzdžiui, atsidūrė „Tate Modern“ galerijoje. Tačiau didžioji dalis yra sukabinta ant E. Johnui priklausančio didžiulio mansardinio buto Atlantoje sienų“, – skelbia CNN.

Eltonas Johnas

Jis mėgino blokuoti spaudą

E. Johnas visuomet buvo už tai, kad „gyvenk ir leisk gyventi kitiems“. Visuomet skatino kitus būti ištikimus patiems sau. Kartą šis aktyvistas dainininkas peržengė ribą kalbant apie spaudos laisvę.

1976 metais E. Johnas paskelbė esąs biseksualus. Tačiau po trumpos santuokos su Renate Blauel jis pasiskelbė esąs homoseksualus. Su dabartiniu savo partneriu Davidu Furnishu jie pora nuo 1993 metų, o 2014 metais jie susituokė. Tačiau kalbama, kad ši santuoka yra atvira.

2016 metais interviu laikraščiui „The National Enquirer“ anglų verslininkas Danielis Laurence'as labai detaliai papasakojo apie daugybę savo susitikimų su D. Furnishu, kuriuose kartais dalyvaudavo ir trečias asmuo. Ir tuomet atviras E. Johno požiūris, rodos, pasikeitė.

Dainininkas kreipėsi į teismą ir šis patenkino jo prašymą neleisti Anglijoje ir Velse spaudoje minėti jo ir D. Furnisho vardų kalbant apie jų intymų gyvenimą, nes tai turės „siaubingą poveikį“ jų šeimai.

„Tokie teismo sprendimai Didžiojoje Britanijoje yra jautrus reikalas. Jie kritikuojami dėl to, kad tampa įrankiu turtingiesiems ir galingiesiems slėpti juos demaskuoti galinčias ar dviveidiškas detales apie jų asmeninį gyvenimą“, – pažymėjo laikraštis „The National Post“.

Žinoma, toks teismo sprendimas nesugebėjo sustabdyti straipsnio paskelbimo kitur. Ir kaimyninės Škotijos laikraštis „The Daily Record“ pažymėjo, turėdamas omeny E. Johną ir D. Furnishą: „Tai susiję ne su tomis istorijomis, kurias jie nori nuslėpti. Tai susiję su absurdu, jog mėginama neleisti spaudai jų identifikuoti, nors visas pasaulis jau žino, kad tai jie“.

Eltonas Johnas

Lizos Minnelli vyras mėgino užsakyti jo žmogžudystę

Ironiška, bet apie savo intymų gyvenimą kalbėti nenorintis E. Johnas mano, kad kalbėti apie kitų intymų gyvenimą nėra nieko blogo. Ir už tai jis vos nesumokėjo didžiausios kainos.

2002 metais garsioji Liza Minnelli ištekėjo už muzikos prodiuserio Davido Gesto. Užsimindamas apie tai, kad spalvingasis D. Gestas, kaip daugelis manė, buvo homoseksualus, o taip pat primindamas, kad pirmasis L. Minnelli vyras, dainų autorius Peteris Allenas, taip pat buvo homoseksualus, E. Johnas esą pareiškė,, kad norėtų „nupirkti Lizai Minnelli heteroseksualų vyrą“.

Kaip skelbia britų dienraštis „The Sun“, šis negražus pokštas taip supykdė D. Gestą, kad šis esą nusamdė E. Johnui žudiką. Per pirmąsias D. Gesto mirties metines 2017 metais jo geriausias draugas ir asmens sargybinis Imadas Handi teigė, kad D. Gestas jam davė 25 tūkst. JAV dolerių, kad šis pasirūpintų E. Johnu. Jis pasakojo, kad jau buvo dėl visko susitaręs, tačiau paskutinę minutę išsigando ir sėkmingai išmaldavo D. Gesto, kad šis viską paskutinę minutę atšauktų prieš planuotą nužudymą. Veiksmas vyko 2003 metais.

Eltonas Johnas

Ar jis tikrai agresyviai siekė juo nesusidomėjusio asmens sargybinio dėmesio?

E. Johnas turi unikalų požiūrį į savo seksualumą, tačiau kartais jis jo nepasilaiko sau. Kaip skelbia CNN, 2016 metais buvęs dainininko asmens sargybinis Jeffrey Wenningeris padavė E. Johną į teismą ir apkaltino seksualiniu priekabiavimu ir seksualinio pobūdžio sumušimu.

Už savo darbą Los Andželo policijos departamente apdovanotas J. Wenningeris 2002 metais ėmė papildomai uždarbiauti kaip E. Johno apsaugininkas. Jis teigė, kad darbo metu buvo „nepageidaujamo“ fizinio kontakto atvejų, kurių padaugėjo po 2010 metų.

Vyras konkrečiai papasakojo apie tris atvejus, kai su dainininku keliavo į ir iš oro uosto. J. Wenningeris sakė, kad žodžiais ir veiksmais atrėmė E. Johno priekabiavimą, tačiau tai esą nesustabdė dainininko.

Tačiau E. Johno advokatas pareiškė, kad J. Wenningeris tėra nepatenkintas buvęs apsaugos darbuotojas, kuris nori išsireikalauti jam nepriklausančių pinigų.

Eltonas Johnas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (113)