Kauno apskrities policijos pareigūnai bendradarbiaudami su Kauno apylinkės prokuratūros prokurorais perdavė teisminiam nagrinėjimui bylą, pasižymėjusią ypatingu nusikaltėlio įžūlumu.

Kauno miesto Dainavos policijos komisariato pareigūnai atliko ikiteisminį tyrimą dėl įvykdytų svetimo turto vagysčių, pagal požymius nusikaltimo numatyto Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso 178 str. 2 d.

Vienas 31 metų Kauno miesto gyventojas, Anksčiau neteistas 31 metų kaunietis rytais, apie 8.00 val., arba į pavakarę, apie 17.00 val., kuomet mamos automobiliu atveždavo savo vaikus į ikimokyklinio ugdymo įstaigas arba pasiimdavo iš jų, tykodavo ir laukdavo, kol moterys nueidavo su vaikais į darželį.

Tuomet apžiūrėjęs automobilius ir pastebėjęs salonuose paliktas rankines, susigundydavo lengvu grobiu - pasiėmęs plaktuką išdauždavo juo langų stiklus ir grobdavo rankines.

Tokiu būdu, niokodamas svetimą turtą, nuo šių metų kovo iki birželio mėnesio, jis įvykdė net dešimt nusikaltimų, kol paskutiniu kartu buvo sulaikytas nukentėjusiosios.

Kaunietė, atvykusi prie vieno iš darželio, esančio K. Baršausko gatvėje, pasistatė savo automobilį ir ketino į darželį palydėti mažametį vaiką, kai staiga eidama link darželio ji išgirdo stiklo dužimo garsą bei įsijungusią automobilio signalizaciją.

Atsisukusi moteris pamatė, kaip iš jos automobilio salono vyriškis čiumpa rankinę ir bėga. Moteris nedvejodama pradėjo vytis vyriškį, kuris nubėgo į netoliese stovėjusį savo automobilį.

Pribėgusi prie vyriškio automobilio, ji atidarė dureles, o vyras tiesiog padavė jai rankinę.

Patyrusi šoką ir apimta išgąsčio, moteris pradėjo šauktis pagalbos, į kurią atsiliepė netoliese buvęs vyriškis, jis atbėgo į pagalbą ir padėjo sulaikyti vagystę bandžiusį įvykdyti vyriškį, kurį perdavė nedelsiant atvykusiems pareigūnams.

Į įvykio vietą atvykę policijos pareigūnai asmenį sulaikė.

Kauno apskr. VPK Kauno m. Dainavos PK buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, dėl pasikėsinimo į svetimą turtą. Tyrimo metu paaiškėja, kad tokio pobūdžio vagysčių, šis 31 metų kaunietis, yra įvykdęs ir daugiau. Visi tyrimai buvo sujungti į vieną dešimties epizodų ikiteisminį tyrimą.

Pareigūnams atliekant procesinius veiksmus paaiškėjo, kad įtariamasis savo kaltę pilnai pripažįsta, o nusikaltimo motyvas vienas – tiesiog labai reikėjo pinigų.

Nukentėjusiems asmenims dėl tokių nusikalstamų veikų buvo padaryta didžiulė materialinė žala, kuri siekia arti 6 500 eurų.

Atlikus byloje visus procesinius veiksmus, šis ikiteisminis tyrimas iš 10 epizodų, sėkmingai pasiekė Kauno apylinkės teismo, Kauno rūmus.

Šiuo metu šiais apysunkiais nusikaltimais įtariamas asmuo laukia galutinio teismo verdikto.