Didelis dėmesys buvo skirtas Europos Parlamento svarstomai autorinių teisių direktyvai, ypač kontraversiškajam 13-ajam straipsniui, kuris įparegotų dalinimosi platformas prisiimti atsakomybę už autorinių teisių pažeidimus, todėl pastarosios turėtų filtruoti visą į jas patenkantį turinį.

Tokios veiksmingos sistemos sukūrimas yra praktiškai neįmanomas, atsižvelgiant į labai didelį srautą informacijos, kuris kas minutę yra talpinamas į „YouTube“. Todėl Susan Wojcicki priėmė sprendimą, kad kai bus priimtas 13-asis straipsnis, Europos Sąjungos gyventojai negalės kelti video į „YouTube“, bei žiūrėti kitų šalių kūrėjų (įskaitant įvairias pamokas, „tutorialus“, audio ir video bibliotekas...).

Taip yra tikimasi išvengti rizikos būti nubaustiems, jei nepastebėtas prasmuktų autorinių teisių pažeidimas, už kurį dabar būtų atsakinga platforma, o ne pažeidėjas. Šio sprendimo pasekmės tikrai sunkios ir jas pajus daugelis interneto vartotojų, ypač Europos „YouTuberiai“, kurie, anot Susan Wojcicki, netektų savo darbo. Todėl labai keista, kad europiečiai kūrėjai ir „influenceriai“ apie tai tyli, įskaitant lietuvius.

Tačiau dar nevėlu, 13-ojo straipsnio likimas bus svarstomas iki kitų metų pradžios ir vis daugiau valstybių jam rodo priešiškumą. Susan Wojcicki savo Twitter paskyroje ragino kūrėjus būti neabejingais ir dalintis grotažyme #SaveYourInternet

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!