Mažosios Pietryčių Azijos šalies, pasaulinės prekybos ir finansų centro, ekonomika padeda prognozuoti pasaulinės ekonomikos tendencijas.

Nuo pat šių metų pradžios Singapūro politikai ir ekonomistai kalbėjo apie neigiamus prekybos karo tarp dviejų didžiausių Singapūro prekybos partnerių padarinius.

Vašingtonas įvedė muitus kiniškoms prekėms, kurių vertė sudaro 250 mlrd. dolerių, taip nustumdamas Kinijos augimo rodiklius iki rekordinių žemumų.

„Prekybos konfliktas iki šiol nesmarkiai veikė Singapūro ekonomiką, tačiau neigiami padariniai gali būti geriau pastebimi jau šių metų pabaigoje“, - teigiama pusmetinėje MAS makroekonomikos apžvalgoje.

MAS prognozuoja, kad šalies bendrojo vidaus produkto (BVP) augimas 2018 m. sudarys apie 3,5 proc., o 2019 m. - apie 3 proc.

Pasak MAS pranešimo, pagrindinės ūkio šakos, pajusiančios neigiamus prekybos konflikto padarinius, yra elektronikos gamyba bei transportas. Singapūre yra vienas iš judriausių uostų pasaulyje, jungiantis Vakarus su Azija.

Tačiau, centrinio banko teigimu, yra ir teigiamų ekonomikos perspektyvų. Auganti Pietryčių Azijos šalių, ypač Vietnamo, ekonomika gali padėti sumažinti nuostolius, sukeltus prekybos karo.

„JAV įmonių gamybos perkėlimas iš Kinijos į Pietryčių Aziją gali padėti sustiprinti Singapūro ekonomiką“, - teigė MAS atstovas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)