Kaltinimai dėl kyšininkavimo pateikti buvusiai Šiaulių „Rasos“ progimnazijos direktorei Audronei Ispiryan ir Šiaulių sporto gimnazijos direktorei Irmai Abromaitienei, dėl papirkimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo, sukčiavimo – valymo paslaugas teikiančios bendrovės „Švaros piramidė“ direktoriui Vidmantui Šimkui. Taip pat papirkimu ir kitais nusikaltimais kaltinamos dvi šios bendrovės darbuotojos – valymo paslaugų vadovė ir vadybininkė.

Kaltinimai padėjimu kyšininkauti pateikti buvusiai Šiaulių „Rasos“ progimnazijos buhalterei Rimai Andrijauskienei, o jos sutuoktiniui – dėl dokumentų klastojimo.

Ikiteisminį tyrimą atlikę Specialiųjų tyrimų tarnybos Šiaulių valdybos pareigūnai teigia atskleidę ne vienus metus veikusią korupcinę schemą. Pagal ją minėtų mokyklų direktorės iš valymo paslaugas mokykloms teikiančios bendrovės atstovų ne kartą priėmė kyšius.

Už tai susitarta, kad direktorės palankiau ir atlaidžiau vertins bendrovės teikiamas valymo paslaugas, valymo kokybės trūkumus, su bendrove anksčiau laiko nenutrauks sutarčių ar iš anksto informuos apie planuojamus valymo paslaugų pirkimus.

Šioje baudžiamojoje byloje įtarimų dėl kyšininkavimo sulaukusi, tačiau nuo tyrimo pradžios savo kaltę pripažinusi Šiaulių Medelyno progimnazijos direktorė Ingrida Mazrimienė Šiaulių apygardos teismo šių metų birželio 4 dieną patvirtintu prokuroro nutarimu atleista nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, paskiriant baudžiamojo poveikio priemonę – 1,5 tūkst. eurų įmoką į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą ir konfiskuojant kaip kyšį gautus 1,3 tūkst. eurų.

Bendra įmonės duotų kyšių suma minėtoms mokyklų direktorėms, bylos duomenimis, siekia 9,6 tūkst. eurų.