„Nukentėjo trys migrantai ir trys policininkai. Naktį migrantai buvo agresyvūs, mėtė į Kroatijos policininkus akmenis ir butelius per mūsų pareigūnų galvas. Dėl to ir buvo nukentėjusiųjų, bet sužeidimai nesunkūs“, - sakė ji.

Šiuo metu pasienyje yra apie 150 migrantų, bet jie elgiasi ramiai.

Iš viso per dvi pastarąsias dienas pasienyje buvo sužeista 11 žmonių. Trečiadienį migrantams veržiantis pro policijos kordoną nukentėjo trys atvykėliai ir du Kroatijos policininkai.

Didelė grupė migrantų pasiekė sieną antradienį, o po to, kai kelią jiems užtvėrė policija, jie praleido naktį prie kontrolės posto. Dar viena grupė užėmė traukinį ir mėgina patekti į ES teritoriją prie Bihačo miesto.

Anksčiau Bosnijos ir Hercegovinos vyriausybė nusprendė papildomai nusiųsti 300 pareigūnų saugoti sienų nuo migrantų. Valdžios duomenimis, į šalies teritoriją pateko apie 10 tūkstančių migrantų. Kirsdami sieną pabėgėliai sunaikina savo dokumentus, todėl juos sunku identifikuoti. Dauguma jų stengiasi patekti į ES, todėl telkiasi prie sienos su Kroatija. Atvykėlių antplūdis jau sukėlė vietos gyventojų protestus. Specialistų vertinimu, iki metų pabaigos pabėgėlių srautas šalyje gali viršyti 50 tūkstančių žmonių.