Pasak „The Guardian“, juosta tam tikra prasme primena moterišką Džeimso Bondo variantą. Talentingoji hakerė ir silpnųjų gynėja Lisbet Salander (ją vaidina seriale „Karūna“ išgarsėjusi britė Claire Foy) dienas leidžia padėdama prievartą patyrusioms moterims ir, žinoma, nuolat tobulindama savo kompiuterinės įsilaužėlės talentą. Ieškodama žmogaus iš savo praeities, Lisbet susiduria su paslaptinga „Voro bendruomene“, o kompiuteriniai pėdsakai ją nuveda į Nacionalinės Saugumo agentūros serverius. Žinoma, jos veikla nelieka nepastebėta ir ramiam merginos gyvenimui pogrindyje iškyla grėsmė.

„Šis vaidmuo man svarbus dėl to, kad personažas yra mažiausiai panašus į tikrąją mane. O iššūkiai man patinka. Aš nežinojau, ką darau ir nežinojau, ar mane tokią kažkas priims. Panašu, kad mums pavyko, nes prie šios užduoties dirbau ne aš viena – turėjau puikią komandą“, – pasakojo C. Foy.

Naujame filme paslaptingosios „Voro bendruomenės“ pėdsakas šmėkšteli ir žurnalisto Mikaelio Blomkvisto (jį įkūnija neseniai biografiniame filme „Bjornas Borgas prieš Makenrojų“ sublizgėjęs švedas Sverriras Gudnasonas) gyvenime. Jam paskambina senas Lisbet pažįstamas, IT sistemų specialistas bei mokslininkas Francas Bolderis. Išsigandęs dėl savo saugumo, mokslininkas prašo Blomkvistą susitikti, tačiau šiam susitikimui nelemta įvykti: mokslininkas nušaunamas.

Aplinkybių vėl suvesti draugėn, talentinga hakerė ir žurnalistas ima narplioti sudėtingą ir mirtinai pavojingą šnipų, nusikaltėlių, kompiuterių genijų ir korumpuotų valdžios atstovų supintą voratinklį.

Naujas trileris apie Lisbet Salander ir Mikaelį Blomkvistą „Mergina voratinklyje“ į Lietuvą atkeliauja lapkričio 9 dieną.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)