Todėl, kad niekada nesijaučiau tokia ir mano praeitis paliko didelius randus. Aš kalbu apie emocinius randus (esu be galo savikritiška sau). Mano istorija yra labai paprasta... Buvau paprasta mergaitė, kuri ėjo į paprastą vidurinę mokyklą. Atrodytų, viskas gerai , bet... aš turėjau antsvorio. Dėl to kilo didžiausios problemos. Turėjau draugų, nieko negaliu sakyti, bet buvo ir daug žmonių, kurie nematė manęs kaip žmogaus. Jie matė mane kaip kažkokį blogį – „stora“, „karvė“, „tešlė“ – šie žodžiai buvo mano kasdienybė. Aš netylėdavau, visada atšaudavau ką nors atgal ar nuleisdavau juokais, bet iš tiesų širdis mano labai verkė. Buvo tikrai sunku, vis bandydavau suprasti – kodėl man nepavyksta, kodėl aš tokia?

Kaip pradėjo viskas keistis?

Vieną dieną nusprendžiau pakeisti save. Pagalvojau, kad jei gali kažkas kitas, galiu ir aš. Bet nesupratau, kad tai bus dar sunkiau nei man atrodo. Kaip ir eilinė mergina, pradėjau nevalgyti. Svarstyklės buvo mano draugės kasdien, bet užlipus ant jų tik nusivildavau.

Pagalvojau, kad neužtenka tik nevalgyti, reikia sportuoti. Pradėjau sportuoti, bet nesuvokiau, jog turi būti subalansuota mityba. Ir tada pradėjau kasdien vis silpniau jaustis, nebuvo jėgų, skrandyje būdavo keli kąsniai, tačiau pradėjo kristi svoris. Atrodytų, viskas gerai, bet juk man silpna. Tada mano geras draugas Domas mane „paprotino“, kaip reikia elgtis – jis man viską papasakojo ir man atrodė to per daug, juk aš noriu numesti svorio, o ne priaugti, bet paklausiau. Pradėjo viskas tvarkytis, buvo sunku ir net labai nesinorėjo paslysti, bet pagundų tiek daug . Visada būsiu dėkinga savo draugams bei šeimai, kurie visada mane palaikė.

Ar dabar didžiuojuosi savimi?

Drąsiai galiu sakyti – ne. Aš džiaugiuosi, kad nuėjau tokį kelią, jog užsienyje fotografai mano veidu puošė savo galerijas, niekada nebūčiau pagalvojusi, kad taip nutiks. Tačiau yra vienas dalykas dėl ko aš sakau, kad, merginos ir vaikinai, kurie išgyvenate tą patį, supraskite, išeičių yra visada. Atraskite savyje jėgų, nesvarbu, ką sako apie jus kiti žmonės, jūs galite tai padaryti. Turėkite noro, užsidegimo ir pirmiausia įrodykite sau, kad galite , o po to kitiems (tai nuostabus jausmas).

Kokie mano planai toliau?

Noriu būti „Fit lady Bikinni“ ir sudalyvauti varžybose, nes aš pasirinkau tokį gyvenimą – atsižvelgti į save ir visas tas „mėšlas“ mano gyvenime tik užaugino man „skūrą“. Nesu aš dar tobulų formų, bet niekada ne vėlu stengtis.

Tad paskutinis dalykas, kurį noriu pasakyti: galiu aš – galite ir jūs. Pamilkite save!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!