Pranešime rašoma, kad pirmajame statybos etape bendrovė jau investavo 45 mln. eurų ir įdarbino daugiau nei 100 darbuotojų. Planuojama, kad ateityje bendrovė priims dirbti iki 1000 žmonių.

Marijampolė – strategijos dalis

Po naujosios gamyklos Marijampolėje atidarymo, „Dovista“ veikia aštuoniose pasaulio šalyse. Lietuva ir konkrečiai Marijampolės LEZ gamyklos statyboms pasirinkta dėl didelio valdžios ir savivaldybės bei kitų organizacijų palaikymo ir kvalifikuotos darbo jėgos prieinamumo.

Įmonėje jau įdarbinta daugiau nei 100 žmonių iš Marijampolės ir aplinkinių miestų, jie turi galimybę į darbą atvykti bendrovės organizuojamu transportu. Kitais metais planuojama priimti dar 150 naujų darbuotojų. Pirmieji darbuotojai apmokyti gamykloje Lenkijoje, kitiems žinios bus perduodamos Lietuvoje. Planuojama, kad antrajame plėtros etape kompanija pakvies dirbti iki 1000 žmonių.

Rekvizitai.lt duomenimis, 2018 m. rugpjūtį įmonėje dirbo 108 darbuotojai, jiems buvo mokamas vidutinis 1382 eurų atlyginimas prieš mokesčius.

„Jau pastatėme pirmuosius gamyklos pastatus, pradėjo veikti įrenginiai, pagaminti langai, bet, svarbiausia, į šeimą priėmėme 100 naujų lietuvių kolegų. Džiaugiamės, kad jūs esate su mumis, ir tikimės, kad mūsų bendradarbiavimas bus ilgalaikis“, – atidarydamas gamyklą sakė Allan Lindhard Jorgensen, „Dovistos“ generalinis direktorius. – Šios vietos atidarymas – nuodugniai išanalizuotas ir planuotas sprendimas“.

Gamins medinius langus

„Dovistos“ gamybą sudaro keli pagrindiniai procesai – pušies medienos lango rėmo bei aliuminio varčios gamyba, stiklo paketų įdėjimas ir metalinių detalių tvirtinimas. Gamykloje per valandą bus pagaminama 60 langų arba 330 000 vienetų per metus, jie bus eksportuojami į Jungtinę Karalystę, Daniją, Švediją, Norvegiją ir Vokietiją.

Gamykloje įrengtos 5 aliuminio paruošimo, 2 medienos profiliavimo linijos, kurios aprūpintos inovatyviomis automatinėmis optinėmis kokybės kontrolės sistemomis. Taip pat procesuose naudojamos 4 dažymo, 5 stiklinimo, 5 rėmų surinkimo linijos ir 10 galutinių surinkimo stočių.

Įgyvendinusi pirmąjį investicijų etapą, gamykla įsikūrė 17,9 hektaro sklype, statinių plotas siekia apie 22 800 kv. m. Nuo statybų pradžios 2017 m. gegužę Marijampolės LEZ jau iškilo du 10 800 kv. m pastatai – vienas skirtas langų gamybai, kitas žaliavoms ir pagamintiems produktams sandėliuoti, taip pat 1200 kv. m katilinė, kuri apšildys abu pastatus ir tieks šiluminę energiją gamybiniams procesams.

„Dovista“ gamyklos atidarymas Marijampolėje
Gamyklos atidarymo ceremonijoje dalyvavo ministras pirmininkas Saulius Skvernelis, Danijos Karalystės ambasadorius Lietuvos Respublikoje Dan Edie Frederiksen, Marijampolės savivaldybės merė Irena Lunskienė.

„Tiesioginės užsienio investicijos Lietuvai yra itin reikšmingos, jos ne tik prisideda prie šalies ekonomikos gerovės, bet ir svarbios problemos – emigracijos – mažinimo. Džiaugiuosi ir sveikinu su veiklos startu, kartu noriu pakviesti ir kitus Danijos investuotojus apsilankyti mūsų šalyje. Esame pasiruošę suteikti visokeriopą paramą čia sėkmingai įsikuriant ir vykdant veiklą“, – kalbėjo ministras pirmininkas Saulius Skvernelis.

„Dovista“ – langų ir lauko durų gamybos lyderė Šiaurės Europoje, valdanti gerai žinomus prekių ženklus, įskaitant „VELFAC“ ir „Rational“. Šiuo metu bendrovėje ir jos padaliniuose Danijoje, Norvegijoje, Švedijoje, Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje, Airijoje ir Lenkijoje dirba apie 4800 darbuotojų.

Įmonė priklauso Danijos kapitalo įmonių grupei „VKR Holding“, kurioje dirba daugiau nei 15 000 darbuotojų 40 pasaulio šalių. Šiai kontroliuojančiajai bendrovei priklauso ir langų gamintoja „VELUX Group“. „VKR Holding“ istorija skaičiuojama nuo 1941 metų, kai inžinierius Villumas Kannas Rasmussenas sukūrė ir patentavo dabar pasaulyje gerai žinomą „VELUX“ langą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (255)