„Tai galbūt yra didesnė problema nei galvojome, – miesto policijos viršininko Jameso Craigožodžius citavo laikraštis „The Detroit News“. – Tai neįtikėtina.“

Jis bendravo su žurnalistais pareigūnams penktadienį atlikus kratą laidojimo biure „Perry Funeral Home“, kur jie rado 36 negyvus vaisius dėžėse, o dar 27 – šaldytuvuose.

Mičigano valstijos reguliuotojai suspendavo šios įmonės licenciją praėjus savaitei po to, kai tyrėjai kitame Detroito laidojimo biure aptiko 10 vaisių palaikus, paslėptus netikrose lubose.

„Išplečiame savo tyrimą. Norime suprasti priežastis. Ar jos siejamos su finansais? Mes to nežinome“, – J. Craigą citavo leidinys.

Valstijos inspektoriai įtaria, kad „Perry Funeral Home“ laiku nepateikė mirties liudijimų, negavo palaikų laidojimo leidimų ir neturėjo artimųjų sutikimo saugoti palaikus.

Vienas tėvas iškėlė „Perry Funeral Home“ – ir keletui kitų įstaigų – ieškinį, kuriame teigia, kad laidojimo biuras iki trejų metų laikydavo vieno universiteto lavoninėje gimusių gyvų ir negyvų kūdikių palaikus, bet apie tai neinformavo jų tėvų.

Ieškinyje priduriama, kad ši įmonė išrašė sąskaitų už neatliktas paslaugas ir laidojimus.

Po penktadienio kratos televizija CNN citavo laidojimo biuro advokato Joshua Arnkoffo išplatintą pareiškimą: „Šie įtarimai siejami tik su neatsiimtais kūdikių palaikais. „Perry Funeral Home“ gavo šiuos palaikus iš vietos ligoninių, kurios buvo leidusios suprasti laidojimo biurui, kad palaikų „neatsiėmė“ tėvai“.

Nemanome, kad kurie nors šių palaikų siejami su šeimomis, kurios sumokėjo „Perry Funeral Home“ už laidojimo paslaugas“, – pridūrė J. Arnkoffas.