Brent“ rūšies naftos ateities sandorių kaina sudarė 79,88 JAV dolerio už barelį ir ūgtelėjo 10 centų nuo ankstesnės sesijos.

JAV „West Texas Intermediate“ (WTI) naftos ateities sandorių kaina siekė 69,31 JAV dolerio už barelį ir pakilo 19 centų nuo ankstesnės sesijos.

„Juodojo aukso“ kainas pirmadienį Azijos prekyboje kėlė artėjančios JAV sankcijos Irano naftos eksportui. Jos įsigalios nuo lapkričio 4 dienos.

Naftą eksportuojančių šalių organizacija (OPEC) birželį susitarė padidinti naftos pasiūlą, kad atsvertų sutrikdytą Irano naftos tiekimą. Tačiau kol kas to padaryti nepavyksta, nes padidintą Saudo Arabijos naftos pasiūlą atsveria jos sumažėjimas iš Irano, Venesuelos ir Angolos.

Nerimas dėl prekybos ginčų tarp Jungtinių Valstijų ir Kinijos taip pat temdo naftos kainų perspektyvas, nes prekybos konfliktai gali pakenkti pasaulio ekonomikos augimui.

Ekonomistų teigimu, Jungtinių Valstijų ir Kinijos prekybos karas rinkoms smogs 2019 metais ir kitąmet stabdys naftos paklausą. Dėl šių priežasčių naftos rinkos gali grįžti prie pertekliaus.