Lyginant moterų ir vyrų odą, tai pastarųjų oda yra storesnė ir šiurkštesnė, dėl plaukuotumo – labiau apsaugota nuo išorinių veiksnių. Stipriosios lyties atstovų oda mažiau jautri, nes jie nenaudoja makiažo priemonių, kurios alina odą. Be to, didesnis kolageno kiekis lemia, kad vyrų oda sensta gerokai lėčiau nei moterų, rašoma pranešime spaudai.

Skutimasis – kasdieninė vyrų grožio procedūra

Turbūt niekas nedrįstų ginčytis, jog skutimasis buvo ir yra viena pagrindinių vyrų kasdieninės priežiūros procedūrų. Pasak „Camelia“ vaistininkės Kristinos Zacharevič, netinkamai skutantis įauga plaukeliai, prasideda odos bėrimai ir šis grožio ritualas tampa itin nemaloniu. Norint to išvengti, skutimosi putas patartina sumaišyti su vandeniu ir palikti jas kelioms minutėms ant barzdos. Po šios procedūros plaukas suminkštės ir bus lengviau bei maloniau skustis. Sudirgus odai tinka naudoti priemones su alijošiumi, kuris drėkina ir ramina sudirgusią veido odą.

„Nusiskutus reikėtų vengti priemonių, savo sudėtyje turinčių alkoholio, kuris sausina bei dirgina odą. Tinka priemonės, kuriose yra poras sutraukiančio hamamelio ekstrakto. Po skutimosi labai svarbu sutraukti poras, kad oda būtų apsaugota nuo išsausėjimo ir riebalų išsiskyrimo“, – pataria vaistininkė.

Būtinas odos valymas ir drėkinimas

Karštis, šaltis, dulkės, prakaitas, saulė alina ne tik moterų, bet ir vyrų odą. Tad pastariesiems, kaip ir moterims, reikia nepamiršti ryte ir vakare kruopščiai nuvalyti veidą. Tam tinka įvairūs prausikliai, putos. Pasak vaistininkės K. Zacharevič, gana daug vyrų tam naudoja paprastą muilą, tačiau tai nėra tinkama priemonės, nes nuo jo oda itin sausėja.

Nors daugumos prausiklių sudėtyje yra drėkinamųjų medžiagų, vien jų neužtenka, todėl svarbu naudoti ir drėkinamąją priemonę. Sausai odai tiks riebesnis drėkinamasis – maitinamasis kremas. Mišrią ar riebią odą turintys vyrai turėtų naudoti lengvą drėkinamąjį kremą ar serumą. Drėkinamosios priemonės saugo odą ne tik nuo hidratacijos, bet ir senėjimo.

Kartą ar du per savaitę vyrams rekomenduojama pasinaudojant odos šveitikliu išvalyti gilesnius odos sluoksnius. Šveitimo metu atsiveria poros, pašalinami nuovargio simptomai, suminkštėja plaukų folikulai, tad plaukai mažiau įauginėja, skutimasis taps švelnesnis bei malonesnis.

Paakių ir lūpų priežiūra – ne tik moterims

Daugelis vyrų atkreipia dėmesį į savo paakių zoną, kuri daugeliui linkusi tinti. Priežastys gali būti įvairios – mažai laiko leidžiama gryname ore, per daug – uždarose patalpose ar automobilyje. Šią problemą išspręsti gali padėti paakių kremas, kurį vyrams rekomenduojama naudoti kasdien.

Vyrų, kaip ir moterų, lūpų oda yra plona ir jautri. Nesaugomos lūpos skeldėja, jas peršti, dažnai užpuola ir herpeso virusas. Apsisaugoti nuo šių nemalonių dalykų gali padėti reguliariai naudojamas lūpų balzamas. Vyrai bijantys, kad jų lūpos per daug neblizgėtų ir neskleistų, pavyzdžiui, kokių miško uogų aromato, gali rinktis bespalvę ir bekvapę priemonę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)