„Pavadinimo keitimas buvo būtinas, nes tris dešimtmečius gyvenome atsilikdami nuo pasaulio. Tarptautinis paralimpinis komitetas sako, kad terminas „paralimpinės žaidynės“ susideda iš graikiško žodžio „para“ (graik. – παρά), lietuviškai reiškiančio „šalia“ arba „greta“ ir žodžių junginio „olimpinės žaidynės“.

Tai reiškia, kad paralimpinės žaidynės vyksta šalia, greta olimpinių žaidynių. Ir iš tiesų taip yra jau trisdešimt metų – nuo 1988 m. Seulo žaidynių, kai paralimpiada vyksta iškart po olimpiados“, – dėstė Lietuvos paralimpinio komiteto generalinis sekretorius Paulius Kalvelis.

Pasak P. Kalvelio, kitas ne mažiau svarbus sprendimo keisti organizacijos pavadinimą argumentas – pagarba Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) intelektinei nuosavybei.

„Olimpinė chartija sako, kas yra intelektinė TOK nuosavybė. Pavadinimas „olimpinis“ ir įvairios jo formos – viena iš nuosavybės dalių.

Akivaizdu, kad ankstesnis mūsų organizacijos pavadinimas – Lietuvos parolimpinis komitetas – buvo neteisėtas, nes leidimo iš TOK naudoti jų intelektinę nuosavybę organizacija nebuvo gavusi. Lietuvoje už TOK nuosavybę atsakingas Lietuvos tautinis olimpinis komitetas. Gerbiame draugus, todėl turėjome žengti šį žingsnį“, – dėstė P. Kalvelis.

Anot P. Kalvelio, teko sušaukti neeilinę Generalinę asamblėją, nes skubėta įrašyti naują organizacijos pavadinimą į naująjį Kūno kultūros ir sporto įstatymą.

„Dabar laukia kiti su pavadinimo keitimu susiję darbai ir formalumai, kuriuos sutvarkysime artimiausiu metu. Netrukus pristatysime naują Lietuvos paralimpinio komiteto interneto svetainę, kuri bus informatyvesnė ir funkcionalesnė. Apie pokyčius visuomenę informuosime. Mūsų veikloje niekas nesikeičia, žengiame pirmyn, savo tikslų link“, – sakė P. Kalvelis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)