Darželio auklėtojos vadinamos tokiais žodžiais kaip k***a, vien dėl to, kad jos skiria daugiau dėmesio vaikučių auklėjimui, o ne tėvelių susirinkimui visiškai neaktualių skaidrių paruošimui (tėveliai patenkinti auklėtojų darbu).

Baisu klausytis, kaip visos auklėtojos atostogauja tik joms nustatytu metu (vasaros mėnesis), o viena išskirtinė auklėtoja, jau šiuo metu, spalio mėnesį, atostogauja Turkijoje. Ir nieko nuostabaus, spalio mėnesį atostogauti galima, juk ta, Turkijoje atostogaujanti auklėtoja, yra darželio direktorės dukra.

O kaip dėl grupės vaikučių? Ogi niekaip! Vaikučiai liko be pedagogo, o į jos vietą, iš nedarbingumo laiko, buvo iškviesta auklėtojos padėjėja. (Tai vadinama auklytė, kuri atsakinga tik už grupės tvarkos palaikymą, o pedagoginio išsilavinimo neturi). Gaila klausytis, kai auklėtojoms patariama kreiptis į savivaldybę, tačiau atsakymas vienas nedidelėje miesto savivaldybėje visi „savi“, direktorė ne šiaip sau tapo „direktore“, užnugarį turi, o auklėtoja, atostogaujanti Turkijoje spalio mėnesį, ne šiaip sau tokia privilegijuota, o dėl to, kad yra direktorės dukra.

O buvo ir tėvelių, besikreipusių į savivaldybę dėl galimybės dirbti artimiems šeimoms nariams valstybės įstaigoje, kada pavaldinys yra šeimos narys, tačiau atsakymas vienas. Gal ir teisingas, bet iš kur žinoti – juk darželiai nesivadovauja Valstybės tarnybos įstatymu ir darželiuose gali dirbti nors ir visa giminė.

Asmeniškai ši istorija manęs neliečia, bet girdėti kolegės pasakojimą apie tokią darželio direktorės savivalę yra labai ir labai liūdna.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!