Viso pasaulio, o ypač Europos krepšinio sirgaliai nekantriai laukia oficialaus slovėnų vunderkindo Luka Dončičiaus debiuto NBA lygoje. Ne išimtis ir Lietuva, kur buvusio Madrido „Real“ žaidėjo galimybės jau pirmajame savo sezone tapti ryškiu pajėgiausios pasaulio krepšinio lygos žaidėju tapo vienu iš labiausiai intriguojančių artėjančių metų klausimų.

Ar Dončičius iškovos geriausio šių metų naujoko titulą? Kokie slovėno pranašumai leis jam įgauti geresnes pozicijas lenktynėse su Finikso „Suns“ žaisiančiu DeAndre Aytonu, Sakramento „Kings“ puolėju Marvinu Bagley, Atlantos „Hawks“ įžaidėju Trae Youngu ir kitais debiuto laukiančiais jaunaisiais krepšininkais?

Kiekvienas sezonas padovanoja gerbėjams bent vieną netikėtai puikius rezultatus pademonstruojančią komandą. Kuriam NBA klubui šiais metais atiteks „siurprizo“ etiketė? Ar naujasis treneris Mike‘as Budenholzeris gali padėti Milvokio „Bucks“ pagaliau viršyti savo lūkesčius ir tapti maloniausiu sezono netikėtumu? Kaip stratego pakeitimas atsilieps graikų antžmogiui Gianniui Antetokounmpo ir ar jis gali tapti antruoju europiečiu, iškovsiančiu MVP apdovanojimą?

Malonūs netikėtumai – tik viena medalio pusė. Kasmet NBA pirmenybėse sulaukiame ir tokios komandos, kuri į sezoną žengia su didelėmis ambicijomis tik tam, kad jo eigoje kristų veidu į purvą. Kurioms ekipoms šiais metais gresia toks nepavydėtinas scenarijus?

Ir pabaigai, laidoje galime pagaliau išvysti ilgai lauktą klasikinio lygos sirgalių klausimo aptarimą – kas yra geriausias visų laikų krepšininkas? Neišvengiamas Michaelo Jordano ir LeBrono Jameso lyginimas pagaliau įsiveržė ir į #PirmadienįPenktą eterį, kartu su savimi įžiebdamas diplomatišką, tačiau argumentuotą diskusiją.

Visi atsakymai į aktualiausius reguliariojo sezono klausimus jūsų laukia naujausiame laidos epizode.