Stovykla „Pažink save“

Tai stovyklos mokyklinio amžiaus vaikams, kurios vyksta per mokslo metų atostogas. Stovyklos įdomios tuo, kad kviečia vaikus susipažinti su skirtingomis profesijomis ir nekasdieniškomis veiklomis, kurios jiems padėtų ateityje įveikti įvairius gyvenimo iššūkius. Pavyzdžiui, viena iš veiklų yra parkūras. Tai ekstremalus sportas, kuriame lavinamas gebėjimas greitai ir efektyviai judėti, įveikiant įvairias kliūtis. Šis sportas lavina ne tik kūną, bet ir dvasią, moko įveikti gyvenime pasitaikančias kliūtis.

Dar viena „Pažink save“ veikla, kurios įdomu būtų pasimokyti ir suaugusiems – kūrybinės rūbų dirbtuvės. Čia vaikai mokysis, kaip atnaujinti nešiotus drabužius įvairiomis technikomis. Argi nenuostabu būtų, jeigu išvertę savo spintą, atnaujintume drabužių stilių, įnešę žaismingų atspalvių, užuot bėgę į parduotuvę pirkti naujų? To vaikai ir mokysis per šį užsiėmimą – tausoti aplinką, pasitelkiant kūrybiškumą ir atnaujinant savo drabužinę. Galbūt „Pažink save“ stovykloje atrasime naują talentą – mažąjį mados dizainerį.

Laiškų dirbtuvės – tai dar viena nekasdieniška veikla stovykloje, kurioje vaikai mokysis įdomiai rašyti.

„Pažink save“ stovykloje vaikai turės daug progų ugdyti ir atskleisti savo kūrybiškumą.
Švietimo ir mokslo ministerija suteikia vaikams nuolaidą kelialapiui į „Pažink save“ rudens stovyklas Klaipėdoje, o UAB „Aros Marine“ apmoka kelias vietas socialiai remtiniems vaikams bei jaunimui, kurie yra nepriekaištingos reputacijos.

Aikido – kovos meno būrelis

Įvairūs būreliai darbuojasi ir vaikų atostogų metu. Vienas iš jų, „Budokan“ klubo organizuojamas aikido būrelis Klaipėdoje. Ar esate, ką nors girdėję apie aikido kovos meną? Jis labai skiriasi nuo kitų kovos menų, nes moko gynybos, o ne puolimo veiksmų. Vaikai, apsupti technologijų ir dažnai matydami kovų scenas žaidimuose, filmuose, kopijuoja veikėjų elgesį. O aikido moko, kad dviejų žmonių susidūrimas gali virsti bendradarbiavimu, kuriame nėra nei laimėtojo, nei pralaimėtojo, nes per aikido kiekvienas vysto savo asmeniškus, unikalius gebėjimus.

Vaikai

Aikido treniruotėse diegiama pagarba vienas kitam. Per treniruotes vaikai ugdo fizinį ir psichologinį tvirtumą, kuris gali padėti susidoroti su patyčių problemomis mokykloje.

Nemokami aikido užsiėmimai

Per rudens atostogas vaikai gali sudalyvauti dvejose aikido treniruotėse nemokamai. Net jei nenorės toliau lankyti užsiėmimų, vaikai jau bus sužinoję ir išmokę šį tą naujo.

Džiugu, kad aikido užsiėmimuose nemokamai gali dalyvauti vaikai iš socialiai remtinų ir daugiavaikių šeimų. Šią galimybę tobulėti fiziškai ir stiprėti psichologiškai dovanoja UAB „Aros Marine“.

Nemokami vaikų ir jaunimo centrai vaikams

Dar truputį paieškojome, kuo nemokamai galėtų užsiimi vaikai ir atradome nuostabių vietų, kur jie gali puikiai praleisti laiką. Štai Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka kviečia vaikus nemokamai lankyti įvairius užsiėmimus – teatro, muzikos, dailės.

Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centras priima socialiai remtinų šeimų vaikus į įvairius būrelius nemokamai. Taip pat Klaipėdoje veikia Atviros jaunimo erdvės ir Atviros vaikų erdvės, kuriose nemokamai gali dalyvauti visi vaikai. Čia vyksta įvairūs užsiėmimai, vaikai ir jaunimas gali susirasti draugų ir smagiai praleisti laiką.

Padėkime vaikams plačiau atverti duris į nuostabų, juos supantį pasaulį, per įvairius užsiėmimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)