Pradedančiuosius vairuotojus patyrę vairuotojai lenkia iš tolo. Dažniausiai jie stabdo eismo srautą, nes jiems leistinas greitis paprastai mažesnis nei kitiems eismo dalyviams. Tokie pat apribojimai taikomi ir mokomiesiems automobiliams.

„Labai gerai, kai ką tik iškeptas vairuotojas gali dalyvauti eisme panašiu greičiu kaip ir visas srautas, nes dažnai atsiranda problemos, kad tas greičių skirtumas yra didelis, jie dar nesugeba susigaudyti. Kuo bus panašesnis greitis, tuo jiems bus lengviau“, – sako vairavimo instruktorė Viktorija Andruškevič.

Pakeitimai negalios tik keturračiams motociklams. Greitkeliuose lieka 90 km/val. greičio ribojimas, o kituose keliuose – 70 km/val.

„Statistiškai daugiausia susidūrimų nutinka lenkimo metu. Viena iš tokių priežasčių, kodėl yra lenkiamas automobilis, tai būtent dėl to, kad susidaro eismo kamščiai ir žmonės bando juos aplenkti“, – tikina Kelių transporto ir civilinės aviacijos politikos departamento direktorius Vladislavas Kondratovič.

Regitros“ atstovas sako, kad greičio ribojimus pradedantiesiems vairuotojams reikėtų apskritai panaikinti, tačiau kiti specialistai su tuo nesutinka.

„Jeigu mes padarysime iš karto tai grupei maksimalų greitį, tai nebus į gerą“, – sako V. Kondrotovič

Leistinas greitis didinamas iki 80 km/val. ir autobusams bei krovininiams automobiliams greitkeliuose.