Pranešama, jog rezultatyviausias visų laikų Prancūzijos rinktinės futbolininkas su „Monaco“ sudarė sutartį iki 2021 metų. 41-erių specialisto debiutas vyriausiojo trenerio poste įvyks spalio 20-ąją vyksiančiose „Ligue 1” rungtynėse su „Strasbourg“.

T. Henry pakeis nuo 2014 metų vyriausiojo trenerio pareigas ėjusį portugalą Leonardo Jardimą, kuris sugrąžino „Monaco“ į Europos futbolo elitą bei 2017 metais padovanojo komandos sirgaliams Prancūzijos čempionų titulą, tačiau po nuviliančio šio sezono starto ketvirtadienį buvo atleistas.

Šį sezoną „Monaco“ kol kas yra laimėję tik kartą. „Ligue 1” čempionate po devynių turų ekipa turi šešis taškus ir užima aštuonioliktąją vietą. Šalies vicečempionai pralaimėjo ir abu žaistus susitikimus Čempionų lygoje.

T. Henry pradėjo savo profesionalo karjerą Monake 1994 metais ir padėjo komandai laimėti lygą 1997-aisiais. Vėliau puolėjas vilkėjo Turino „Juventus“, Londono „Arsenal“, „Barcelona“ ir Niujorko „Red Bulls“ marškinėlius.

„Panašu, kad man buvo lemta pradėti savo trenerio karjerą būtent Monake. Ši komanda visada buvo mano širdyje, todėl labai džiaugiuosi sulaukęs galimybės tapti jos treneriu. Dabar prasideda sunkus darbas“, – paskyrimą komentavo T. Henry.

Trenerio duona prancūzui jau yra pažįstama. Nuo 2016 metų T. Henry darbavosi Roberto Martinezo asistentu Belgijos rinktinėje, su kuria šiemet laimėjo bronzos medalį pasaulio čempionate.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją