R. Urbonaitė pažymi, kad tokia S. Skvernelio pozicija išsakyta ne pirmą kartą.

„Matau ne pirmą epizodą, mažų mažiausiai, jau antrą, kai iš premjero vadovaujamos institucijos ar jo paties mes gauname niekinantį požiūrį į visuomenę ar skirtingas jos grupes. Kažkada buvo juokiamasi iš gydytojų – eikite protestuoti, kiek norite, nieko čia nebus, bus taip, kaip mes pasakysime, ir taip toliau. Man atrodo, kad toks nulinės sumos žaidimas su pilietine visuomene yra pavojingas ir rodo tam tikras tendencijas ir elgesio modelį“, – sako M. Romerio universiteto lektorė.

Anot jos, tie, kurie galbūt žavisi tvirta S. Skvernelio pozicija, kuri žurnalistus „pastatys į vietą“, turi suvokti, kad toks elgesio modelis bet kada gali atsisukti prieš bet kurią visuomenės grupę.

R. Urbonaitė taip pat teigia, kad situaciją, kai vyriausybėje pradėtas tyrimas dėl premjero patarėjo Skirmanto Malinausko pasisakymų apie ištrintą įrašą, galima vadinti tragiška.

„Jis buvo ta bokso kriaušė. <...> Tokie tyrimai neprasideda be aukščiausios vadovybės leidimo – kanclerio ir paties premjero. Nežinau, kurio nurodymu, bet vienas iš jų davė palaiminimą. Taigi situacija darosi dar tragiškesnė. Žmogus, kuris stojo mūru, gali tapti tuo, kuris bus atpirkimo ožiu“, – LRT TELEVIZIJAI sako R. Urbonaitė.