Reidas penktadienio popietę prasidėjo Kauno „Akropolio“ prieigose, o netrukus persikėlė į prekybos centro automobilių stovėjimo aikštelę.

Nors dauguma vairuotojų automobilius statė taip, kaip reikalauja KET, tačiau pasitaikė ir pažeidėjų.

Bene dažniausias pažeidimas – neįgaliojo lipdukai ant automobilio ar neįgaliojo pažymėjimas ant prietaisų skydelio. Toks žymėjimas nesuteikia teisės statyti automobilio neįgaliojo vietoje.

„Automobilis turi būti pažymėtas specialia neįgaliųjų automobilių statymo kortele – tik tokia kortelė suteikia teisę statyti mašiną neįgaliųjų vietose. Ji suteikiama, kai darbingumo lygis yra nuo 0 iki 30 proc. Jokie kiti dokumentai ar lipdukai negalioja“, – teigė neįgaliųjų atstovas Ričardas Dubickis.

Toks pažeidimas, kai automobiliai be atitinkamo leidimo statomi neįgaliųjų vietose, vairuotojams užtraukia baudą nuo 30 iki 90 eurų.

R. Dubickis tvirtina, kad tokios baudos piktybiškų vairuotojų negąsdina.

„Pasitaiko ir konfliktų, ir įžeidinėjimų, ir grasinimų jei perspėji, kad statyti į neįgaliųjų vietas negalima“, – neslepia R. Dubickis.

Neįgaliųjų atstovai teigia, kad iš esmės neįgaliesiems įrengtų vietų pakanka, jei tik jomis naudotųsi tie, kuriems tai skirta.

„Neretai matome, kad vietos užimtos, ir dažnai jas užima ir tie, kurie neturi teisės statyti. Pasiaiškinimai būna praktiškai vienodi: skubėjau, pastačiau trumpam ir t.t. Pasitaiko ir ciniškų atvejų, kad atrėžia, kad gal ir jis po savaitės taps neįgaliu“, – pasakoja R. Dubickis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (118)