Pernai „Žalgiryje“ žibėjęs Kevinas Pangosas buvo neatpažįstamas, per 15 min. surinko -8 naudingumo balus, o su CSKA kovojusi „Barcelona“ Maskvoje neturėjo jokių šansų.

Kadangi tai buvo tik pirmosios Eurolygos sezono rungtynės, nuo kritikos trenerio Svetislavo Pešičiaus ir jo auklėtinių žaidimo atžvilgiu katalonai kol kas susilaiko – progų reabilituotis dar bus.

Tačiau Eurolygos vadovas J. Bertomeu nusprendė netylėti kalbėdamas apie „Barcelonos“ namus – „Palau Blaugrana“ areną, į kurią Eurolygos traukinys atriedės jau ateinančią savaitę.

Jeigu kažkas neaišku, galima pasiteirauti „Žalgirio“ klubo patarimo. Europos mastais kuklus klubas turi 15 tūkst. žiūrovų areną. Nepraranda nė euro sezono metu ir generuoja finansinius išteklius, kurie tikrai yra didesni nei vadinamų didžiųjų klubų
Jordi Bertomeu

„Tai – pati blogiausia arena Europoje“, – katalonų RAC 1 radijo stoties laidoje „Tu diras“ (vert. „Tu sakai“) pareiškė J. Bertomeu.

Akivaizdu, kad įprastai santūraus katalono kantrybė trūko.

Elitinis Katalonijos sporto klubas „Barcelona“ jau kurį laiką kalbą apie naujos krepšinio arenos projektą, tačiau darbai nejuda iš vietos – komanda žaidžia 1971 m. statytoje ir iš tikrųjų gerokai aptriušusioje salėje, esančioje greta stūksančio „Camp Nou“ futbolo stadiono šešėlyje.

„Ši arena yra tiesiog tragiška. Jos vidaus įrenginiai vieni iš seniausių, kokie dar egzistuoja, arenos funkcionalumas minimalus, žiūrovų ji talpina mažiausiai iš visų Eurolygos arenų (apie 7 tūkst., – red. past.).

Apie ką ir kalbėti, jeigu arenos vidus įrengtas daugiau nei prieš 40 metų. Nors „Barcelona“ ir bandė areną atnaujinti, senus įrengimus adaptuoti, patalpą padaryti patogesnę žiūrovams, viskas veltui – tai senas pastatas su visomis savo problemomis“, – kalbėjo J. Bertomeu.

Palau Blaugrana arenos vidus

„Noriu, kad „Barcelona“ turėtų padorią salę, kuri leistų generuoti normalias finansines pajamas, leistų krepšinio klubui būti konkurencingam ir nepriklausyti nuo futbolo sekcijos skiriamos paramos. Tai būtų normalaus ekonominio tvarumo logika, kuria tikiu. Ar tai būtų 10 tūkstančių, ar 15 tūkstančių žiūrovų arena, geriau žino pati „Barcelona“, – kalbėjo J. Bertomeu.

Anot Eurolygos prezidento, pati organizacija klubo nespaudžia, tačiau „Barcelonai“ tikrai reikėtų susiimti.

Eurolyga neįpareigoja kažką keisti. Pirmieji, kurie yra suinteresuoti turėti geresnes sąlygas sau ir žiūrovams, yra klubai“, – pažymėjo J. Bertomeu, kaip pavyzdį pasitelkęs Lietuvos čempioną Kauno „Žalgirio“ klubą.

„Jeigu kažkas neaišku, galima pasiteirauti „Žalgirio“ klubo patarimo. Europos mastais kuklus klubas turi 15 tūkst. žiūrovų areną. Nepraranda nė euro sezono metu ir generuoja finansinius išteklius, kurie tikrai yra didesni nei vadinamų didžiųjų klubų“, – pareiškė J. Bertomeu.

Pirmąsias naujo Eurolygos sezono rungtynes „Žalgiris“ žais penktadienio vakarą – namie priims Vitorijos „Baskonia“ komandą. Ir visos 15 tūkst. vietų „Žalgirio“ arenoje ir vėl bus užpildytos.

Pernai „Žalgirio“ arena buvo lankomiausia visoje Eurolygoje. Vidutiniškai per rungtynes joje susirinkdavo po 13 tūkst. 567 krepšinio aistruolius.

Prieš dvejus metus pristatytas, tačiau iš vietos nepajudėjęs naujos „Barcelonos“ arenos projektas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)