Tačiau J. Cordeno sekėjai pastebėjo, kad, į šiurpiai atrodantį paveikslėlį žiūrint prisimerkus, jis pasikeičia – matyti jaunos moters veidas.

Kaip galima įsivaizduoti, tarp 10 milijonų J. Cordeno sekėjų paveikslėlis sukėlė nemenką sąmyšį. Tiesa, šis paveikslėlis jau kuris laikas yra platinamas socialiniuose tinkluose, kur gana kraupiai atrodanti nuotrauka sulaukė dar didesnio susidomėjimo.

Vienas sekėjas rašė: „Sakau atvirai – viskas, ką matau, yra Derekas iš „Zoolanderio“.

Kitas spėliojo, kad paveikslėlyje įžvelgiama moteris yra Beyonce: „Tai nėra paprastos merginos šypsena – tai Beyonce šypsena“.

Dar vienas sekėjas juokavo: „Kodėl atrodo, kad šiame paveikslėlyje pavaizduotas žmogus, kurio tėvai galėtų būti Jamie Lee Curtis ir Prince‘as?“.

Paveikslėlis anksčiau jau buvo pasirodęs optinių iliuzijų puslapiuose ir sulaukė gausių diskusijų dėl to, kas ir kaip iš tiesų jame yra pavaizduota.

Vienas technologijų entuziastas, Jamesas Large‘as, spėliojo, kad paslaptis slypi tame, kaip akis filtruoja paveikslėlius.

Jis rašė: „Tai nėra paveikslėlis, kuriame pavaizduota besišypsanti mergina. Tai iš dviejų kitų vaizdų sudėtas naujas paveikslėlis. Vienas jų – paveikslėlis su žemo dažnio filtru, kuriame pavaizduota besišypsanti mergina, o kitas – paveikslėlis su aukšto dažnio filtru, jame pavaizduotas vyras“.

„Kai akys plačiai atmerktos, mūsų smegenys išsirenka detales iš paveikslėlio su aukšto dažnio filtru, o prisimerkus ir žvelgiant pro blakstienas matomas paveikslėlis su žemo dažnio filtru. Šį variantą galima matyti tik prisimerkus, to prisimerkus tikisi mūsų smegenys, kurios dabar sako: „Aš per primerktas akis ir blakstienas žvelgiu į paveikslėlį, kuriame pavaizduota besišypsanti mergina“, – aiškino J. Large‘as.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)