Ceremonijoje dalyvavo Vokietijos ambasadorė Lietuvoje Angelika Viets, Lietuvos kariuomenės Gynybos štabo viršininko pavaduotojas operacijoms brg. gen. Raimundas Vaikšnoras, kariuomenės padalinių vadai, kariai. Vokietijos karys taip pat pagerbtas ir prezidentės Dalios Grybauskaitės gėlių vainiku.

„Tai didelė netektis ir Vokietijai, ir Lietuvai. Visi šiandien esame čia, kad atiduotume pagarbą mūsų bendražygiui“, – sakė Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ vadas pulkininkas Mindaugas Steponavičius.

„Žaibiškas, netikėtas, dramatiškas ir tragiškas nelaimingas atsitikimas iš mūsų tarpo negailestingai išplėšė savo užduotį vykdžiusį karį, kurį labai mylėjo visi. Užduotį, kurioje slypinčius pavojus ne iš karto buvo galima pastebėti. Jis visada bus su manimi mano širdyje. Jis buvo vienas iš mūsų – jis buvo jūsų bičiulis, jis buvo mano geras draugas“, – ceremonijoje sakė NATO priešakinių pajėgų kovinės grupės vadas pulkininkas leitenantas Rene Braunas.

Žuvusio kario palaikai iš Ruklos į Kauno oro uostą išgabenti Vokietijos kariuomenės šarvuočiu „Fuchs“. Kauno oro uoste karstą pasitiko Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos kuopos kariai, jiems lydint karstas iškilmingai įneštas į Vokietijos kariuomenės oro pajėgų lėktuvą C-160, kuriuo žuvęs karys ir iškeliavo į Vokietiją.

Primenama, jog skaudi nelaimė įvyko spalio 6 dieną, pratybų metu į medį atsitrenkus kario vairuojamai šarvuotai transporto priemonei.