Abu kūrėjai turi bendro – Soliaris turi įrašęs bendrą kūrinį kartu su grupe „Sel", R. Tautkus yra prodiusavęs visą „Sel" albumą. Tiek R. Tautkus, tiek Soliaris turi itin daug patirties kuriant muziką, todėl šis bendradarbiavimas gimė natūraliai. „Negalėjo būti kitaip", - sako jėgas sujungę prodiuseris ir atlikėjas, skelbiama pranešime spaudai.

„Buvo mintis pristatyti kūrinį ne tik Lietuvoje. Žinojau, kad Raigardas dirba Londone su rimtomis įrašų kompanijomis, labai talentingais atlikėjais. Jis turi labai daug patirties. Man asmeniškai labai norėjosi platesnės erdvės muzikai. Norisi, kad ją išgirstų ne tik mūsų šalies žmonės, bet kur kas platesnis jų ratas visame pasaulyje. Pamąstėme, kad galėtume ką nors gero sukurti drauge. Turėjome minčių, dėliojome jas po truputį dvejus metus ir, manau, įrašėme tikrai neblogą kūrinį", - pasakoja Soliaris.

Kūrinys įrašytas R. Tautkaus studijoje Londone. Paklaustas, kodėl bendras darbas tiek ilgai užtruko, A. Minalga pasakojo, kad drauge su Raigardu vis nepriimdavo galutinio aiškaus sprendimo, kaip turi skambėti „Without You".

„Turėjome daug variantų, vis tobulinome juos. Iš pradžių atsirado instrumentinė versija, padarėme aranžuotę. Tuomet Raigardas buvo labai užimtas darbais angliškame „X Faktoriuje", įgijo naujos patirties, atrado naujų tendencijų. Šiek tiek perdarėme kūrinį. Vėliau gimė ir vokalas. Susirašėme vokalo partijas. Jas įrašinėjau kūrinį atlikdamas į tokį mokrofoną Raigardo studijoje, kokius savo studijose naudoja Justinas Timberlakeas. Jis ypatingai tinka vyriško vokalo įrašams, Bieberiškiems švelniems balsams", - atskleidė Soliaris.

Paklaustas, kaip vertina „Without You", A. Minalga-Soliaris sako, kad jam kūrinys atrodo kokybiškiausias, kokį yra tekę kada nors pristatyti nuo karjeros pradžios.

„Jis labai išdirbtas nuo pradžios iki paskutiniųjų akcentų. Ir muzikine, ir išpildymo prasme esu patenkintas. „Without You" jau nieko nebetrūksta, nieko nebereikia tobulinti. Ji turi įvairių prieskonių. Tai švelni popstiliaus daina, turinti ir elektronikos elementų, ir labai šiuolaikišką skambesį", - pasakojo atlikėjas.

Ar dainininkas kūriniui galėtų prognozuoti hito sėkmę? Soliaris tikino būtent to ir besitikįs, mat R. Tautkus yra sukūręs daugybę hitų populiariausiems Lietuvos muzikos atlikėjams.

„Norėtųsi prognozuoti, kad gerbėjai įvertins palankiai, pamėgs „Without You". Be to, kūrinį vertins žmonės iš viso pasaulio, ne vien lietuviai, todėl stengėmės sukurti kuo universalesnę dainą, kuria galėtų susižavėti daugelis", - sako dainininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)