Sutapimas, jog amerikietis tą pačią dieną kaip ir naujoji jo komanda buvo Rusijoje. Kai „Rytas“ žaidė Europos taurės turnyro rungtynes su Kazanės „Uniks“, M. Harrisas keitė lėktuvus Maskvoje, į kurią atskrido iš Niujorko (JAV).

Pasižiūrėti dvikovos ekrane naujokui nepavyko, bet progų susidaryti įspūdį apie būsimus komandos draugus jis turėjo anksčiau, nes Lietuvos vicečempionai su M. Harrisu derėjosi jau kurį laiką. Praėjusią savaitę gynėjas matė ir pergalę prieš Malagos „Unicaja“ (Ispanija), ir pralaimėjimą Kauno „Žalgiriui“.

Pirmoji dar praėjusiame sezone žaidė Eurolygoje, antrasis joje varžosi nuolatos. Būtent į Eurolygą tikėjosi patekti ir M. Harrisas, ir tai yra priežastis, dėl kurios amerikietis prasidėjus sezonui vis dar neturėjo klubo.

Buvęs Atėnų AEK (Graikija) atakų lyderis praėjusiame sezone buvo išrinktas naudingiausiu FIBA Čempionų lygos ir Graikijos taurės varžybų krepšininku, tad potencialių darbdavių dėmesio vasarą jam trūkti neturėjo.

Bet M. Harrisas laukė Eurolygos komandų pasiūlymų, trumpai treniravosi su Pirėjo „Olympiakos“ (Graikija) ir ta pačia „Unicaja“. Vis dėlto sutarties prieš save Detroite gimęs žaidėjas taip ir neišvydo, todėl turėjo nuleisti lūkesčių kartelę.

„Aš ir mano agentas pasirinkome strategiją neskubėti ir sulaukti geriausio varianto. Negaliu pasakyti, ko man pritrūko, to reikėtų klausti klubų. Jei atvirai, nežinau. Aišku, turiu kur tobulėti, tačiau, šiuo atveju, galbūt tiesiog nebuvau tinkamu laiku tinkamoje vietoje. Norėjau į Eurolygą, bet bus gerai ir čia. Man tai – gera galimybė. Atvykau į stiprią komandą, turinčią progą daug nuveikti“, – kalbėjo „Ryto“ naujokas.

Apie savo žaidimą gynėjas daug neišsiplėtė.

„Mėgstu laimėti, įnešti energijos ginantis ir puolant. Tiesiog myliu krepšinį“, – sakė M. Harrisas.

„Ryto“ žaidėjams jis bus tiesiog Manny – tokia pravarde amerikietį visi šaukia nuo ankstyvos vaikystės.

Pase įrašytas M. Harriso vardas naujiesiems komandos draugams veikiausiai sukeltų iššūkių: daugiavaikės šeimos tėvas būsimam krepšininkui davė itin neįprastą vardą – Corperryale L'Adorable. Kodėl, tiksliai nežino net pats žaidėjas.

Šiaip ar taip, „nuostabusis“ yra reikalingas Dainiui Adomaičiui. Ypač dabar, kai du ekipos gynėjus – Chrisą Kramerį ir Margirį Normantą – kamuoja traumos. Kazanėje dangstydamas spragas pats save pranoko D. Sirvydis, kuris pelnė 17 taškų ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus. Tačiau „Rytas“ kliautis tik praėjusią vasarą pilnametystės sulaukusiu jaunuoliu nesiryžo ir nusprendė įsukti papildomų saugiklių.

M. Harrisas vilniečių gretose gali debiutuoti jau šeštadienio rungtynėse su Alytaus „Dzūkija“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)