Vienas iš nukentėjusiųjų – korėjiečių kilmės Denisas Pakas, einantis aukštas pareigas Rusijos pramonės ir prekybos ministerijoje. Jam muštynių metu nuskeltas dantis – valdininkui smogta su kėde per galvą. Muštynių metu nukentėjo ir kitas aukštas valdininkas – Federalinio mokslų tyrimo centro valdininkas Sergejus Gaisinas. Dėl incidento jau iškeltos baudžiamosios bylos.

P. Mamajevas jau sulaukė sankcijų – „Krasnodar“ klubas nutraukė sutartį su futbolininku, neabejojama, kad panašus likimas laukia ir A. Kokorino, juolab klubo prezidentas nevyniojo žodžių apie futbolininko pirmadienio „žygdarbius“.

„Net negaliu apibūdinti, kaip tai liūdna ir siaubinga. Tiesiog žiurkės, suprantate. Tiek daug sielos įdėta į jį, turiu omeny Kokoriną. Tiesiog tikrų tikriausia išgama.

Kiek investuota į futbolą, kartu ir į jį, o tas tiesiog viską apdergė“, – apgailestavo klubo prezidentas.

„Dar pirmadienį ryte džiaugėmės pranešimu apie klubą, esame 20-oje vietoje pagal lankokumą. Malonu, nuotaika pakili – ir tada pasipylė viena po kitos naujienos apie Kokoriną. Jie manė, kad gal juos apginsime.

Bet kaip tu gali juos užstoti? Tiesiog išgamos“, – stiprių išsireiškimų nevengė „Zenit“ galva.

Kol kas pats klubas viešai nėra paskelbęs futbolininkui sankcijų, antradienį „Zenit“ išplatino pranešimą, kuriame išreiškė „didelį pasipiktinimą“ futbolininko veiksmais.

„Laukiame atitinkamų valdžios institucijų teisinio įvertinimo, tačiau iš žmogiškosios pusės toks incidentas sukelia tik didžiulę gėdą. Šiuo momentu „Ženit“ vadovai ir sirgaliai jaučia tik nusivylimą dėl vieno talentingiausio Rusijos futbolininko bjauraus poelgio“.

Jau rašėme, kad Rusijos žiniasklaida antradienio vakarą apskritai skelbia, kad abiems sportininkams gresia diskvalifikacija iki gyvos galvos.

Apie tai paskelbė radijo stotis „Govorit Moskva“, citavusi neįvardintą Rusijos futbolo sąjungos valdininką. Žinomas Maskvos advokatas Maksimas Paškovas, duodamas interviu „Sport Ekspress“ žurnalistui, teigė, kad dėl įvykdytų grupinio chuliganizmo aktų P. Mamajevui ir A. Kokorinui gali grėsti laisvės atėmimo bausmė iki 7 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)