Prieš porą mėnesių internete pasirodė ne tik naujųjų išmaniųjų nuotraukos, tačiau buvo žinoma ir didžioji dalis specifikacijų ir esminių skirtumų tarp trečios ir antros kartos „Google“ flagmanų. Ir iš esmės visa ta informacija buvo teisinga, tačiau apie viską nuo pradžių.

Nors naujieji „Pixel 3“ ir „Pixel 3 XL“ atrodo itin panašūs į praėjusiais metais pristatytus modelius, tačiau pasikeitimų turime. Visų pirma, abu modeliai dabar turės kiek didesnius ekranus bei pasižymės 18:9 ekrano formatu. Taip naujieji išmanieji turi stiklines nugarėles, o tai reiškia, jog šie „Google“ įrenginiai palaikys ir belaidį įkrovimą.

Specifikacijos

„Google Pixel 3“ pasižymi 5,5 colių įstrižainės ekranu su Full HD+ raiška, o didesnysis „Pixel 3 XL“ turi 6,3 colių įstrižainės ekraną su Quad HD+ raiška. Verta paminėti tai, jog abu telefonai palaiko HDR ir turi „Boosted Mode“ funkciją, kuri pridės iki 10 proc. daug spalvų. Išmanieji telefonai iš abiejų pusių apsaugoti „Gorilla Glass 5“ apsauginiu stiklu.

Kaip ir dauguma šiemet pristatytų flagmanų, taip ir „Google“ išmanieji veikia su „Qualcomm Snapdragon 845“ procesoriais. Gamintojas pabrėžia ir tai, jog abu įrenginiai turi specialų „Titan M“ lustą, kuris skirtas apsaugoti telefone esančius slaptažodžius, o taip pat saugo ir operacinę sistemą. „Pixel 3“ ir „Pixel 3 XL“ turės po 4 GB operatyviosios (RAM) bei pasirinktinai 64 GB arba 128 GB vidinės atminties.

Gamintojas taip pat pagerino ir išmaniųjų telefonų atsparumo savybes – abu modeliai pasižymi IP68 saugumo sertifikatais. Mažesnysis „Pixel“ modelis turės 2915 mAh, o „Pixel 3 XL“ energija aprūpins 3450 mAh talpos baterija.

Kameros

Praėjusiais metais pristatyti „Google Pixel 2“ ir „Pixel 2 XL“ turėjo bene geriausias kameras išmaniųjų telefonų rinkoje. Tiesa, kiek vėliau šį titulą perėmė „Huawei P20 Pro“, tačiau panašu, jog „Google“ nusiteikusi susigrąžinti buvusią šlovę.

Kaip ir praėjusiais, taip ir šiais metais, telefonų nugarėlėje rasime tik po vieną kamerą. „Google“ teigimu, taip yra daroma, nes norima pasiūlyti vienodas kameros galimybes abiejuose modeliuose.

Nugarėlėje rasime 12,2 MPx raiškos vaizdo jutikliu aprūpintą kamerą su f/1.8 diafragma. Greta kameros dirba ir specialus „Visual Core“ lustas, tačiau bent jau kol kas nėra skelbiama, ar tai tas pats lustas iš praėjusių metų modelių, ar atnaujintas. Priekinėje telefono dalyje rasime dvi kameras ir abi jos pasižymi 8 MPx raiškos vaizdo jutikliais. Viena jų yra plataus kampo.

Verta paminėti ir tai, jog šiemet kameros aplikaciją papildė nemažai naujų funkcijų. Bene įdomiausia jų vadinama „Top Shot“. Dirbtinio intelekto (DI) dėka galėsite užfiksuoti daugybę vieno objekto nuotraukų ir vėliau pasirinkti tą, kuri atrodo geriausia. Taip pat „Pixel 3“ ir „Pixel 3 XL“ turi ir specialų nakties režimą, kuris net ir be blykstės leis užfiksuoti puikias nuotraukas.

Kaina

Europoje mažesnysis „Pixel 3“ kainuos 849 eurus už 64 GB modelį arba 949 eurus, jeigu norėsite dvigubai daugiau vidinės atminties. „Google Pixel 3 XL“ kaina prasidės nuo 949 eurų už mažesnės ir 1049 eurų už didesnės talpos modelį. Tiesa, Lietuvoje oficialiai prekiauti šiais įrenginiais kompanija neplanuoja.