Tarptautinėje „MiniBoss“ Lietuva verslo mokykloje priimami vaikai nuo 6 iki 15 metų amžiaus. „MiniBoss“ idėja gimė Ukrainos pedagogams, o vėliau prie projekto prisijungus Europos investicijų fondui kartu su organizacija EABD („European Association Of Business Development“), naujos mokyklos idėja išaugo į didelį tinklą ir veikia keliolikoje šalių. Didžiojoje Britanijoje šios mokyklos abiturientai gauna papildomų balų stodami į daugiau kaip 50 proc. šalies universitetų ir koledžų, rašoma pranešime spaudai.

„Šiais laikais vaikai nesvajoja būti kasininkais arba dirbti fabrike. Dauguma jų jau supranta, kad greitai tokių darbų gali ir nebelikti. Dabar jie nori turėti tokį darbą, kuriame nereikėtų pinigų prašyti iš kitų – jie nori sau susikurti darbo vietą. Jau pirmuosiuose užsiėmimuose, mes klausiame vaikų, ar jie supranta, iš kur atsiranda pinigai, kaip juos uždirba tėvai, kas yra santaupos ir kaip atsiranda daiktai jų kuprinėse. Tas suvokimo momentas yra labai svarbus“, – aiškina M. Daraškevičius.

Šeštadieniais veikiančios „MiniBoss“ mokyklos sistema jau 18 metų ugdo lyderius tarptautiniu mastu – mokslo metodika paremta aukštu interaktyvių pamokų lygiu ir orientacija į praktinius vaikų gebėjimus. Verslumo mokyklos filosofija skelbia, kad nėra vaikų, kurie neturėtų kokių nors talentų, tik ne visiems suteikiama galimybė tuos gabumus ugdyti ir vėliau paversti asmeninės gerovės pagrindu.

„Mūsų šalyje žodis „verslininkas“ dažniausiai asocijuojasi su dideliais pelnais ir prabangos atributais, o juk dar yra ir socialiai atsakingas verslas – verslo principas, kuriame pelnas nėra svarbus. Mes mokome, kad pinigai – tai tik mainų priemonė, žmonių susitarimas. Kai vaikai tą supranta, jie netampa materialistais – tais, kuriems pinigai patys iš savęs yra vertybė“, – patirtimi dalinasi mokoyklos kūrėjas.

Vaikų ir paauglių verslumo „MiniBoss“ Lietuvoje veiklą pradėjo atidariusi filialus Kaune ir Klaipėdoje, o nuo spalio 20 d. „MiniBoss“ duris atvers ir Vilniuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)