Komisijos nariams bus pristatytas Seimo darbo grupės referendumui pasirengti nuveiktas darbas, pranešimus skaitys Konstitucinio Teismo, Europos teisės departamento, Vyriausiosios rinkimų komisijos nariai.

Kitų metų gegužę drauge su prezidento rinkimais planuojama surengti referendumą dėl dvigubos pilietybės instituto išplėtimo.

Siūloma į Konstituciją įrašyti, kad „Lietuvos Respublikos pilietis pagal kilmę, įgijęs konstitucinio įstatymo nustatytus Lietuvos Respublikos pasirinktos europinės ir transatlantinės integracijos kriterijus atitinkančios valstybės pilietybę, Lietuvos Respublikos pilietybės nepraranda. Kitais atvejais Lietuvos Respublikos pilietis negali būti kartu ir kitos valstybės pilietis, išskyrus konstitucinio įstatymo nustatytas išimtis.“

Dabar Konstitucijoje įtvirtinta, kad išskyrus įstatymo numatytus atskirus atvejus, niekas negali būti kartu Lietuvos ir kitos valstybės pilietis. Ši Konstitucijos nuostata keičiama tik referendumu.

Visą šią savaitę posėdžiausianti Seimo ir PLB komisiją taip pat svarstys, kaip rengiamasi kitąmet paminėti Pasaulio lietuvių metus, kalbės apie informacinius karus ir kibernetinį saugumą per rinkimus, bus aptariama programos „Globali Lietuva“ ateities vizija ir kt

Į komisijos posėdžius kviečiami Seimo nariai, įvairių institucijų bei įstaigų atstovai, mokslininkai ir ekspertai.

Paprastai Seimo ir PLB komisija posėdžiauja du kartus per metus. Komisiją sudaro Pasaulio lietuvių bendruomenių atstovai ir Seimo nariai.