Po finišo Agnė mėgavosi neįprasta savijauta bei galvojo apie geresnį rezultatą.

„Jaučiau jaudulį, buvo gana keista būsena, tikėjausi geresnio rezultato. Bet medalis yra, gal ir neblogai.

Per apšilimą jaučiausi puikiai. Per patį finalą – mintis vienintelė: tik kaip greičiau plaukti.

Iš tiesų rezultatas nėra toks geras, koks galėtų būti, gal dėl to ir emocijos kol kas paprastos. Pirmąkart stovint ant pirmo apdovanojimų laipelio man grojo himną, smagu ir keista. Dabar svarbiausia neužmigti ant laurų, laukia dar kiti startai, reikia juos išnaudoti.

Laukia plaukimas 100 m krūtine atrankoje, svarbu patekti į pusfinalį, o vėliau – žiūrėsime“, – iškart po finišo kalbėjo A. Šeleikaitė.

18-metės lietuvės rezultatas – 31,37 sek. Ji tik paskutinę akimirką prieš pat finišą 0,05 sekundės aplenkė australę Chelseą Hodges (31,42 sek.).

Trečia atplaukė slovėnė Tina Čelik (31,75 sek.). Kaunietė A. Šeleikaitė buvo pati greičiausia tiek kvalifikacijoje (31,55 sek.), tiek pusfinalyje (31,41 sek.).

Agnės medalis Lietuvai – 14-as jaunimo olimpinių žaidynių istorijoje. Likę 13-a buvo iškovoti Singapūre 2010-ais ir Nandzinge 2014-ais metais. Verta priminti, kad du aukso medalius būtent 50 ir 100 metrų krūtine rungtyse, Nandinzge iškovojo Rūta Meilutytė. Buvęs R. Meilutytės treneris Giedrius Martinionis dabar treniruoja A. Šeleikaitę.

Antradienį A. Šeleikaitė drauge su Kotryna Teterevkova plauks 100 metrų krūtine kvalifikacijoje. Arijus Pavlidi ir Alanas Tautkus varžysis 50 metrų nugara plaukimuose.

Kitose Buenos Airių arenose varžybas tęsė stalo tenisininkas Medardas Stankevičius, irkluotojos Kamilė Kralikaitė ir Vytautė Urbonaitė bei gimnastė Eglė Stalinkevičiūtė.

M. Stankevičius prieš Javeną Mas Choongą iš Malaizijos pirmavo 3:1, tačiau mačo pabaigoje paleido iniciatyvą, o drauge ir pergalę – 3:4 . Pergalės lietuviui nepavyko iškovoti ir antroje dienos dvikovoje. Joje M. Stankevičius 1:4 nusileido Aminui Ahmadianui iš Irano. Pirmajame etape patyręs visus tris pralaimėjimus Medardas savo pasirodymą žaidynėse baigė.

Antrąją žaidynių dieną du pasirodymus turėjo ir Lietuvos irkluotojos. Pirmajame plaukime lietuvės tarp keturių įgulų užėmė trečią vietą bei užsidirbo 2 įskaitinius taškus, antrajame finišavo antros ir pridėjo dar 4 taškus. To pakako, kad bendroje įskaitoje K. Kralikaitė ir V. Urbonaitė užimtų 5-6 vietas ir patektų į varžybų pusfinalį.

Sekmadienį pasirodžiusi laisvųjų pratimų rungtyje (užėmė 13 vietą iš 35 dalyvių), pirmadienį gimnastė E. Stalinkevičiūtė varžybas tęsė atraminio šuolio rungtyje. Šįkart lietuvė užėmė 15 vietą, o bendroje įskaitoje po dviejų rungčių šoktelėjo į 12 vietą.

Lietuvai sėkmingos žaidynės

Kaip ir įprastos olimpinės žaidynės, jaunimo olimpinės žaidynės vyksta kas ketverius metus. Spalio 6-18 dienomis vykstantis renginys yra jau trečias. Pirmos dvejos vyko Singapūre ir Nandzinge, jose Lietuva iškovojo 13 medalių.

2014 metais Nandzinge du aukso medalius (50 ir 100 m krūtine) iškovojo Rūta Meilutytė, dar vieną pridėjo Lietuvos vaikinų 3x3 krepšinio komanda (Martynas Sajus, Justas Vazalis, Kristupas Žemaitis, Jonas Lekšas).

Sidabro medalius į Lietuvą parvežė plaukikas Povilas Strazdas (200 m kompleksiniu stiliumi) ir kanojininkas Vadimas Korobovas. Dviem bronzos medaliais džiaugėsi tenisininkė Akvilė Paražinskaitė (vienetai ir poroje su latve Jelena Ostapenko), vienu – penkiakovininkas Dovydas Vaivada.

2010 metais Singapūre jaunimo olimpinių žaidynių auksą iškovojo boksininkai Evaldas Petrauskas (svorio kategorija iki 60 kg) ir Ričardas Kuncaitis (svorio kategorija iki 64 kg) bei irkluotojas Rolandas Maščinskas (vienvietė, 1000 m).

Bronzos medalius pelnė dziudo imtynininkė Laura Naginskaitė (svorio kategorija iki 63 kg) bei Lukas Kontrimavičius (šiuolaikinės penkiakovės mišri estafetė).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)