Respublikonų senatorius Lindsey Grahamas sakė, kad Rijadas privalo pateikti „garbingus atsakymus“, Turkijos vyriausybės šaltiniui pareiškus, kad Saudo Arabija nužudė JAV dienraščiui „The Washington Post“ straipsnius rašiusį Jamalą Khashoggi. Teigiama, kad tai įvyko žurnalistui nuvykus į Saudo Arabijos konsulatą Stambule.

Pasak L. Grahamo, jo poziciją palaiko Senato užsienio santykių komiteto pirmininkas Bobas Corkerisir įtakingas šio komiteto demokratas Benas Cardinas.

„Mes sutariame, kad jei įtarimuose dėl Saudo Arabijos vyriausybės nusikaltimo yra tiesos, tai padarytų niokojamą poveikį JAV ir Saudo Arabijos santykiams“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė L. Grahamas. Jis pridūrė, kad tokiu atveju teks sumokėti „didelę kainą – ekonominiu ir kitais atžvilgiais“.

„Mūsų šalies vertybės turėtų būti ir privalo būti mūsų užsienio politikos kertinis akmuo ir priešininkų, ir sąjungininkų (atžvilgiu)“, – pabrėžė L. Grahamas.

D. Trumpas ir jo administracija nekomentavo J. Khashoggi, kuris, kaip tvirtina Saudo Arabija, išvyko iš konsulato, likimo.

L. Grahamas palaiko glaudžius santykius su D. Trumpu, ypač gynybos politikos klausimais.

Jis taip pat entuziastingai parėmė D. Trumpo politiką dirbti su Saudo Arabija ir kitomis Persijos įlankos regiono arabų valstybėmis siekiant apriboti Irano įtaką.