Panevėžiečiai puikiai žinojo, kad tik pergalė jiems išsaugotų realias galimybes kovoti dėl pirmosios vietos turnyro lentelėje. Nors iki šių rungtynių šeimininkai turėjo vienu tašku daugiau nei svečiai, bet „Panevėžys“ buvo sužaidęs 23 susitikimus, o „Banga“ – 22.

Mačo pradžioje abi ekipos rungtyniavo atsargiai, o vartininkai darbo beveik neturėjo. Pirmieji pasižymėti puikią progą turėjo panevėžiečiai. 18 min. po „Bangos“ gynėjo E. Bračkaus klaidos D. Kingas perėmė kamuolį, įsiveržė į varžovų baudos aikštelę, bet iš dėkingos progos smūgiavo šalia vartų virpsto.

Dar vieną gerą galimybę pelnyti įvartį šeimininkai turėjo 37 min. Varžovų baudos aikštelėje gavęs puikų perdavimą iš komandos draugo E. Tamulevičius iš geros padėties šovė virš svečių vartų.

Pirmame kėlinyje „Bangos“ futbolininkai daugiau dėmesio skyrė gynybai, o pasitaikius galimybei rengė greitus išpuolius. Svečių futbolininkai D. Zubauskas ir P. Lotužys bandė grasinti šeimininkų vartams, bet abu kartus panevėžiečių vartininkas M. Suvaizdis žaidė šaltakraujiškai ir patikimai.

Iškart po pertraukos šeimininkai tiesiog užgulė svečių vartus, o pirmojo mačo įvarčio ilgai laukti neteko. 50 min. T. Salamanavičius iš arti galva pasiuntė kamuolį į „Bangos“ vartus. Po 7 minučių beveik visi „Aukštaitijos“ stadione susirinkę žiūrovai pakilo iš savo vietų, kai D. Kingas dar kartą nuginklavo svečių vartininką I. Driomovą – 2:0.

Įgiję dviejų įvarčių persvarą panevėžiečiai atsitraukė ir ėmė rūpintis savo vartų saugumui. Gargždiškiai, neturėdami kur trauktis, bandė pakreipti rungtynių eigą kita linkme. Antrojo kėlinio viduryje iš geros padėties į vartų plotą nepataikė G. Samsonikas, o kiek vėliau „Bangos“ kapitono K. Urbaičio smūgiuotas kamuolys atsitrenkė į „Panevėžio“ vartų skersinį.

Neliko skolingi ir aikštės šeimininkai. Jie surengė dvi itin pavojingas kontratakas, bet nei J. Skinderiui, nei R. Misiūnui pelnyti įvarčio nepavyko.

Šiam susitikimui teisėjavęs geriausias Lietuvos teisėjas G. Mažeika užfiksavo pelnytą panevėžiečių pergalę rezultatu 2:0.

Įveikę svečius, panevėžiečiai vėl pakilo į pirmą vietą. Dabar „Panevėžys“ turi 52 taškus. Kėdainių „Nevėžio“ sąskaitoje 50 taškų, „Bangos“ – 48. Tiesa, panevėžiečiai šiame sezone jau žaidė 24 susitikimus, o kėdainiečiai ir gargždiškiai – po 23.

Iki pirmenybių pabaigos teliko 2-3 turai.

Turnyro lentelė:

Primename, kad I lygos laimėtojai įgis teisę kitą sezoną rungtyniauti A lygoje, o sidabro medalininkai dėl tokios teisės kovos pereinamose rungtynėse su septinta A lygos komanda.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)