„Jeigu kas nors Berlyne ar Briuselyje planuoja be leidimo užsakomaisiais skrydžiais atagebenti ir mums numesti dešimtis migrantų, jie turėtų žinoti, kad nėra ir nebus nei vieno oro uosto, kur tai galėtų padaryti. Kaip uždarėme jūrų uostus, taip uždarysime ir oro uostus“, – sekmadienį kalbėjo kraštutinių dešiniųjų pažiūrų vidaus reikalų ministras Matteo Salvinis.

Miuncheno oro uosto darbuotojai naujienų agentūrai DPA teigė, kad Bavarijos pareigūnai artimiausiomis dienomis išties planuoja didelio masto deportaciją migrantų, kurie kirto Vokietijos sieną, bet pirmiausia buvo užregistruoti Italijoje.

Teigiama, kad Bavarijos policijos pareigūnai palydės į Italiją užsakomuoju lėktuvu skraidinamus migrantus. Remiantis ES Dublino susitarimais, būtent Italija yra atsakinga už šių migrantų prieglobsčio prašymus. Bavarijos vidaus reikalų ministerija informacijos nei paneigė, nei patvirtino.

Italijai tapus pagrindiniais jūra į Europą keliaujančių migrantų vartais, birželį suformuota šalies populistinė vyriausybė pradėjo laikytis griežtos antiimigracinės politikos.