Jame plevėsavo ir Lietuvos trispalvė, kurią nešė rutulio stūmikas iš Palangos Dominykas Čepys.

Iš viso ant renginio scenos lipo 206 valstybių atletai, rankose nešę valstybines savo šalių vėliavas. Renginyje dalyvavo apie 4000 sportininkų. Dauguma jų jau sekmadienį pradės varžytis dėl 241 komplekto medalio.

Šventę sudarė muzikos, aktorių, šokėjų, akrobatų, šviesų ir lazerių šou. Dauguma pasirodymų vyko ant 67 metrų aukščio obelisko sienų, kuriomis prisegti lynais „varžėsi“ dviratininkai, irkluotojai, bėgikai ir kitų sporto šakų atstovai. Kuriant ir įgyvendinant atidarymo ceremoniją dalyvavo apie 2000 žmonių.

Mūsiškių gretose jaunimo olimpines žaidynes sekmadienį atidarys plaukikai Agnė Šeleikaitė, Kotryna Teterevkova ir Alanas Tautkus, irkluotojos Kamilė Kralikaitė su Vytaute Urbonaite, stalo tenisininkas Medardas Stankevičius bei gimnastė Eglė Stalinkevičiūtė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)