Rungtynės prasidėjo atkakliai ir abi komandos koncentravosi į gynybą. 11-ąją min. „Vairo-Kalvio“ kapitonas Donatas Vilimavičius baudos smūgiu išvedė savo komandą į priekį. 29 ir 33 minutėmis „Vairas-Kalvis“ vėl išprovokavo varžovų pražangą ir tas pats D. Vilimavičius tiksliu spyriu padidino čempionų persvarą iki 6 taškų (6:0). 39-ąją min. gerą progą pasižymėjo gavo ir „Baltrex-Šiauliai“, kurie po Armando Kalinausko realizuoto baudos smūgio sušvelnino atsilikimą iki 3:6.

Antrajame kėlinyje „Vairas-Kalvis“ ėmė dažniau klysti, o varžovai tuo naudojosi. 45 ir 51 minutėmis A. Kalinauskas po dviejų tikslių baudos smūgių išvedė „Baltrex-Šiaulius“ į priekį 9:6. Artėjant 70-ai min. „Vairas-Kalvis“ surengė porą pavojingų atakų ir buvo per kelis metrus nuo varžovų įskaitinio ploto, tačiau „Baltrex-Šiaulių“ regbininkai privertė lemiamais momentais varžovus suklysti ir rezultatas nekito. 68-ąją min. tas pats A. Kalinauskas tolimu baudos smūgiu padidino „Baltrex-Šiaulius“ persvarą iki 12:6, bet po kelių min. D. Vilimavičius rezultatą vėl sušvelnino (9:12).

Paskutinėmis minutėmis vyko tikra drama. Jau pasibaigus pagrindiniame rungtynių laikui, D. Vilimavičius fantastišku baudos smūgiu iš beveik 50 m atstumo išlygino rezultatą 12:12 ir komandoms teko žaisti pratęsimą.

Pratęsimo 5-ąją min. D. Vilimavičius gavo dar vieną progą pasižymėti ir jis tą padarė (15:12). Pirmojo pratęsimo pabaigoje tas pats D. Vilimavičius dar vienu labai tolimu, bet tiksliu baudos smūgiu padidino „Vairo-Kalvio“ persvarą (18:12). Paskutinės atakos pirmajame pratęsime metu „Baltrex-Šiauliai“ atliko pirmąjį mačo žeminimą – tą padarė Kęstutis Karbauskas. Tiesa, sudėtingas Lauryno Prelgausko realizacijos smūgis nebuvo tikslus ir „Vairas-Kalvis“ išsaugojo minimalią persvarą.

Antrojo pratęsimo kėlinuko pradžioje geltona kortele buvo nubaustas „Vairo-Kalvio“ žaidėjas Evaldas Kanopackis, bet „Baltrex-Šiaulių“ žaidėjas Laurynas Prelgauskas nerealizavo baudos smūgio. Likus žaisti 5 min., „Baltrex-Šiauliai“ išnaudojo kiekybinę persvarą, prispaudė varžovus prie galinės linijos ir pelnė 5 taškus (22:18). „Vairui-Kalviui“ buvo likusios 3 min. išsigelbėjimui. Jau pasibaigus pratęsimo laikui, „Vairas-Kalvis“ atsidūrė per metrą nuo žeminimo ploto ir galiausiai Mantautas Vilimavičius pralaužė varžovų gynybą bei pelnė čempioniškus taškus.

Bronzos medalius iškovojo praėjusių metų vicečempionas Kauno „Žalgiris“. Jis mažajame finale namuose 37:20 (13:10) nugalėjo lygos debiutantę, jaunąją Šiaulių „Šiaulių“ komandą.

Jaunieji šiauliečiai pirmajame kėlinyje dar pirmavo 10:8, bet paskutinėmis pirmojo kėlinio sekundėmis žeminimą atlikę žalgiriečiai gavo papildomo įkvėpimo ir antroje mačo pusėje įrodė savo pranašumą.

Žalgiriečiams net 27 taškus pelnė Paulius Sugintas, po 5 – Gytis Derenčius ir Saidas Baltrušaitis. „Šiaulių“ gretose 10 taškų surinko Vaidas Kizilaitis, 5 – Justinas Mėlinis, 3 – Dominykas Matuzevičius, 2 – Matas Miežys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)