Filme „Queen of the World“ atskleidžiamos karališkosios šeimos prabangos paslaptys ir karalienės kasdienybės detalės.

Viename iš epizodų kalbinama „Rideau Hall“ ūkvedė Christine Macintyre, atsakinga už menkiausias karalienės vizito jos rezidencijoje Otavoje smulkmenas. Moteris atskleidė, kad Elžbieta II, viešėdama savo rezidencijoje Otavoje, visada miega ypatinguose pataluose, kurie sukuria įspūdį, kad ji ilsisi savo lovoje.

„Po ilgos kelionių dienos nėra nieko maloniau nei atsigulti į lovą, kuri primena namų, o ne svetimo viešbučio lovą. Toks ir yra mūsų tikslas“, – teigia Ch. Macintyre.

Kanados karališkosios rezidencijos tarnaitės karališkosios šeimos patalams skiria ypatingą dėmesį.

„Karališkosios šeimos narių patalynė ypatinga, mes ją tausojame ir patalus ja apvelkame ypatingomis progomis“, – paaiškina Ch. Macintyre.

„Vienai paklodei išlyginti prireikia mažiausiai valandos“, – teigia ji.

Sklando gandai, jog yra tokių Didžiosios Britanijos karališkosios šeimos narių, kurie į užsienį visada pasiima keistų daiktų. Vienas iš tokių – princas Charlesas, visada keliaujantis su savo asmenine tualeto sėdyne.

„Savo kuo? Oi, tik netikėkite tokiais niekais“, – į žurnalistų iš Brisbano „Hit105“ klausimą atsakė kronprincas.

Klausimas nuskambėjo kaip tik tuo metu, kai Charlesas kartu su žmona Camilla dalyvavo viename renginyje Brisbane.

Pasirodo, ir princas Williamas turi savo kelionės talismaną – jis niekada nekeliauja be savo „Globe-Trotter“ lagamino. 1897 metais Vokietijoje įkurta bendrovė 1932 metais savo prekės ženklą perkėlė į Didžiąją Britaniją. Jos gaminius karalienė pamilo per savo medaus mėnesį 1947 metais.

Pati karalienė Elžbieta II, jeigu tikėtume gandais, eina iš proto dėl ypatingo šokoladinio torto.

Štai ką sako buvęs karališkasis virėjas Darrenas McGrady‘is: „Tai vienintelis kepinys, kuris vis grįžta ir grįžta. Ji kiekvieną dieną skanauja po mažą gabaliuką. Nenurimsta, kol nelieka nė trupinėlio“, – atskleidė jis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)