Žinutes pažįstamai moteriai (vardas ir pavardė redakcijai žinomi – DELFI) Sandra rašė vykdama į Lietuvą. Tuomet ji skubėjo grįžti, nes sužinojo, kad Šiauliuose likęs vyras Nigelas Jeremy Macaulay (Nigelas Westas) negali tinkamai pasirūpinti jų dukra.

„Mano vyro smurtas ir savivalė tapo nebevaldoma. Aš vis dar USA, bet skrendu namo. Jis mano dukrą atidavė ligoninei! Aš išdurnėsiu. Pats voliojasi mano bute apsvaigęs nuo narkotikų. Reikia jį šmesti ir pasiimti mergaitę, aš tik 5 dienoms išvykau. Ačiū Dievui, kaimynai iškvietė policiją“, – pažįstamai moteriai ankstyvą birželio 29-osios naktį S. Grafinina. Šias žinutes Sandra siuntė 2 val. 38 min.

Prabudusi ir žinutes radusi moteris pasidomėjo, ar mergaitei viskas gerai. „Aš pakeliui namo, taip, (pasako dukros vardą – DELFI) viskas gerai. Nežinau, kaip mano jo nenusmeigus, – jau birželio 29-osios rytą, 8 val. 20 min., atrašė Sandra. – Aš iš viso nesuvokiu, kas nutiko. Be abejo, jis paliks mano namus. Dabar be elektros neišeina iš namų. Kaip neišprotėti? Aš dirbu, lenkiu nugarą, ariu, kad vaikams nieko netrūktų. Būkime teisingi, statyti namą, išlaikyti butą (500 Eur mėnesiui plius komunaliniai), išlaikyti 2 vaikus, vyrą, 4 šunis – kainuoja daug. O valkata parsiveda į mano namus kažkokių snarglių, prostitučių, vos nesudegina namų ir praranda vaikus? Laksto su mano mergyte po miestą girtas... Įsivaizduok.“

Po šios žinutės pokalbis kelioms valandoms nutrūko. Po pietų Sandra vėl parašė pažįstamai moteriai. „Aš buvau palikusi dienai, dviems. Viskas buvo gražu. Mano butas, mano baldai ir viskas juk mano. Protu nesuvokiama, kaip erelis į tuos namus kažką galėjo prisikviesti, – toliau vyro elgesiu skundėsi Sandra. – Juk nieko nėra jo. Išdaužė mano skulptūras. Skrendu namo, žiūrėsiu, kas darosi.“

Po šių žinučių Sandra moteriai daugiau neberašė.

Sandros pokalbis:

Žinutes S. Grafinina moteriai rašė praėjus lygiai dienai po to, kai paaiškėjo, kad iš jos sutuoktinio N. Westo paimta jų dukra. Neoficialiais duomenimis, tuo metu, kai mergaitė buvo paimta iš namų, N. Westas buvo neblaivus, su juo kartu buvo dar keli asmenys. Paimta mergaitė išvežta ir apgyvendinta globos namuose.

Kaip DELFI pasakojo žinutes paviešinusi moteris – jos nebuvo draugės, tačiau viena kitą pažinojo jau kelerius metus. Anot moters, Sandra prieš kelerius metus pati jai parašė, nes žavėjosi jos veikla ir asmenybe.

„Bendraudavome su pertraukomis, – pasakojo moteris . – Pasipasakoja ką nors, kas jos gyvenime vyksta, paklausia patarimo ir vėl kurį laiką tyla. O šios žinutės, kaip suprantu, jau iš nevilties buvo rašytos. Panašu, kad ieškojo patarimų ir pagalbos visame kame.“

Po šio pokalbio praėjus kelioms dienoms, Šiaulių apskrities policijos pareigūnai pranešė apie Sandros Grafininos dingimą. Moters pasigedo jos sesuo. Policijos pranešime buvo teigiama, kad moteris negali susisiekti su Didžiojoje Britanijoje gyvenančia seserimi. S. Grafininos paieška paskelbta tiek Didžiojoje Britanijoje, tiek Lietuvoje.

Kiek daugiau nei po mėnesio, rugpjūčio 6 dieną, dingimo byla buvo perkvalifikuota. Buvo suimtas S. Grafininos sutuoktinis N. Westas, jam pareikšt įtarimai žmogžudyste.

Iš pradžių N. Westas buvo suimtas savaitei, tačiau vėliau suėmimo laikas buvo pratęstas, tačiau dabar jis jau laisvėje. Nuo rugsėjo 3 dienos jam skirta kita kardomoji priemonė – įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje, neišvykti iš Šiaulių miesto ir iš vyro paimtas asmens dokumentas.

Laisvesnė kardomoji priemonė skirta po mėnesį trukusio sulaikymo, nors ikiteisminis tyrimas toliau atliekamas.

Šiuo metu S. Grafininos vyras gyvena Šiauliuose, kur neseniai sutiko priimti ir DELFI žurnalistus. Tiesa, vyras nebegyvena tame pačiame bute. Jis teigia, kad neseniai persikraustė į paprastesnį nuomojamąjį butą.

S. Grafinina išgarsėjo po to kai po projekto „Olialia pupytės“ pradėjo pasakoti apie savo turtus ir tai, kokį pasakišką gyvenimą jai padovanojo milijonierius vyras iš Didžiosios Britanijos. Moteris dalijosi asmeninio gyvenimo detalėmis televizijoje bei spaudoje ir jų santuokai išgyvenant ne pačius geriausius laikus.

Tuomet ji pasakojo, kad sutuoktinis N. Westas prieš ją naudoja smurtą, tačiau vėliau N. Westas visa tai paneigė sakydamas, kad jos mėlynės – užsieniečių, su kuriais jo žmona užsiiminėjo seksu už pinigus, darbas.

Sandra Grafinina:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (199)