„Tas sprendimas gali būti priimtas tik Seime, tai nėra vienavališkas kažkoks sprendimas. Jis toks galėtų būti. Dabar diskutuojame ir vyksta labai aktyvios diskusijos su premjeru, partijų lyderiais apie tai, kokio sprendimo mes siektume, bet iš esmės yra kalba techninį sprendimą“, - žurnalistams sakė V. Pranckietis.

Bet, pasak Seimo pirmininko, svarbesnis yra pats pirmasis projektas - partijų finansavimo įstatymo projektas, „nes jeigu nepriimsime pirmojo, antrasis nebeturi prasmės“.

„Pirmasis projektas yra daug svarbesnis, partijų finansavimo sprendimas, nes jeigu nepriimsime pirmojo - antrasis nebeturi prasmės, nes nebus ką skirstyti, jeigu nepritarsime, kad būtų skiriamas tas finansavimas“, - sakė V. Pranckietis.

Ketvirtadienį konservatorių lyderis G. Landsbergis kreipėsi į Seimo pirmininką V. Pranckietį, prašydamas į svarstymo ir pataisų teikimo stadiją grąžinti A. Širinskienės teiktą įstatymo projektą, kuris atvertų kelią gauti papildomų lėšų gynybai ir politinėms partijoms.

Politikas aiškina, kad skolintis norint užtikrinti Lietuvos įsipareigojimus gynybai būtina, tačiau mėginimas kartu skolintis ir partijų finansavimui primena politinę korupciją.

ELTA primena, kad rugsėjo 27 d. Seimo valdantieji lėšas papildomam partijų finansavimui nesėkmingai bandė slėpti po įstatymu, skirtu papildomai skolintis gynybai, kad skiriamos išlaidos atitiktų 2 proc. nuo BVP įsipareigojimams NATO.

Opozicijai nesiregistravus balsavime ir užsiregistravus tik 63 Seimo nariams pasiūlymas buvo atidėtas. Šis valdančiųjų pasiūlymas sukėlė milžinišką opozicijos nepasitenkinimą. Opozicijoje esantys politikai valdančiųjų sumanymą vadino skandalingu ir grėsmingu nacionaliniam saugumui.

Prie pataisų ketinama grįžti ateinančios savaitės antradienį. A. Širinskienė Eltai tvirtino, kad tikriausiai naujų siūlymų nebus, todėl valdantieji sieks priimti tas pačias pataisas.