E. Macronas tai pareiškė lankydamasis šalies šiaurės rytuose esančiame Kolombe le De Eglizo kaime, kur gyveno ir buvo palaidotas šis buvęs Prancūzijos prezidentas.

Pasikalbėjęs su vienu pensininku, pasiskundusiu maža pensija, E. Macronas pareiškė: „Generolo vaikaitis man kiek anksčiau sakė, kad jo senelio taisyklė buvo tokia: „Gali kalbėti laisvai; vienintelis dalykas, kurio neturėtume daryti, tai skųstis.“ Manau, kad generolas mąstė teisingai. Šalis būtų kitokia, jei visi elgtųsi taip pat.“

„Mes nesuprantame, kaip mums pasisekė. Savo šalyje matome vis daugiau ir daugiau geros sveikatos pagyvenusių žmonių“, – pridūrė jis.

Reaguodama į tai Prancūzijos kraštutinių dešiniųjų Nacionalinio sambūrio (buvusio Nacionalinio fronto) lyderė Marine Le Pen socialiniame tinkle „Twitter“ parašė: „Tie, kas skundžiasi, daro tai ne dėl malonumo, bet dėl to, kad yra nepaliaujamo mokesčių kėlimo ir išplitusio nesaugumo aukos.“

E. Macrono komentaras pasirodė savaitė po to, kai vyriausybė paskelbė apie milijardų eurų vertės mokesčių sumažinimą kompanijoms ir namų ūkiams, įvedamą drauge su didesniais biudžeto apkarpymais.

Pensijos ir pašalpos 2019 metų biudžete bus dar labiau sumažintos. E. Macronas birželio mėnesį skundėsi, kad Prancūzija socialinėms programoms išleidžia „beprotiškai daug pinigų“.

Rugpjūčio mėnesį jis taip pat sulaukė opozicijos kritikos už Danijoje išsakytą komentarą, kad prancūzai „priešinasi permainoms“.

Tai E. Macronas sakė per pokalbį su prancūzų išeiviais šioje Skandinavijos šalyje, kuria jis žavisi dėl jos ekonominio modelio, apimančio stiprią socialinės apsaugos sistemą ir taisykles, sudarančias sąlygas kompanijoms lengvai atleisti darbuotojus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)