Įstatymas, kuris įsigalios 2020 m., yra ambicingo Prancūzijos plano dalis, kurio tikslas suteikti Prancūzijai galimybę efektyviau kovoti su klimato kaita. Nors kai kurios ekologų organizacijos pritaria šiam draudimui, kiti teigia, kad tai pažeidžia Europos Sąjungos taisykles dėl laisvo prekių judėjimo.

„Pack2Go Europe" tai Briuselyje įsikūrusi organizacija, atstovaujanti Europos pakuočių gamintojus, kuri teigia, kad toliau kovos su naujuoju Prancūzijos įstatymu ir tikisi, kad šis sprendimas nebus įgyvendintas ir kitose Europos šalyse.

„Mes primygtinai reikalaujame, kad Europos Komisija imtųsi teisingų ir teisinių veiksmų prieš Prancūziją už Europos teisės pažeidimą. Jei jie to nepadarys, padarysime mes", – naujienų agentūrai The Associated Press kalbėjo „Pack2go Europe" generalinis sekretorius Eamonas Batesas.

J. Batesas mano, kad nėra pakankamai įrodymų, kad iš biologiškai išgautos medžiagos pagamintas vienkartinis indas yra labiau naudingas aplinkai. J. Batesas teigia, kad šis draudimas gali net pabloginti padėtį, nes žmonės gali pradėti dar labiau šiukšlinti.

Anot J. Bateso, žmonės manydami, kad naujasis plastikas yra kompostuojamas ar biologiškai yrus, pradės tokius vienkartinius įrankius bei indus panaudoję palikti gamtoje.