A. Siaurusevičius įspėja, kad tai, kaip elgiasi valdantieji, yra „pavojinga mūsų ateičiai bei demokratijai“.

„Reikia matyti esmę: Ramūnas Karbauskis siekia užvaldyti LRT. Tikslas labai paprastas - kontroliuoti turinį, kad „valstiečiai“ atrodytų gražiau, ir tas tikslas nuosekliai yra įgyvendinamas“, - „Delfi“ studijoje teigė A. Siaurusevičius.

Pasak A. Siaurusevičiaus, LRT visuomet dirbo skaidriai bei galėjo būti pavyzdys daugeliui kitų įmonių. Buvęs generalinis direktorius sako, kad valdantieji, norėdami pakeisti LRT valdymo modelį, paskleidė šmeižtą apie neskaidrius nacionalinio transliuotojo pirkimus.

„LRT dirbo labai skaidriai ir galėjo būti pavyzdys kitoms institucijoms. Ji buvo nuolat audituojama ir tikrinama kitų institucijų. (...) Norint keisti LRT valdymo modelį, tam, kad jį pakeistų, reikia paleisti dūmų“, - teigė buvęs vadovas.

A. Siaurusevičius sako, kad Seimo laikinoji tyrimo komisija buvo sukurta kaip R. Karbauskio kerštas už LRT transliuojamas laidas apie skandalus, į kuriuos buvo įsivėlusi Greta Kildišienė.

„R. Karbauskis labai įsižeidė dėl Gretos (Kildišienės. - ELTA) ir trąšų ir įgyvendino tą planą. Žinome, kurioje laidoje Greta skambėjo, tos laidos jau nebėra. Šiek tiek keršto, matyt, yra“, - teigė LRT buvęs direktorius.

ELTA primena, kad Seimo laikinoji komisija, tyrusi Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) valdymą, finansinę bei ūkinę veiklą, trečiadienį patvirtino savo galutines išvadas. Komisija siūlo struktūriškai keisti LRT valdymą steigiant už ūkinę dalį atsakingą valdybą, tarybai paliekant šviečiamųjų funkcijų priežiūrą. Komisija taip pat siūlo keisti tarybos narių skyrimo tvarką, kad ši sutaptų su Seimo ir prezidento kadencijų pradžia.