Tačiau „Tvarkos ir teisingumo“ atstovai nemano, kad frakcija subyrės, savo ruožtu pats R. Andrikis į DELFI klausimą apie pasitraukimą neatsakė nei taip, nei ne.

R. Andrikis paklaustas, ar planuoja trauktis iš frakcijos, nuo tiesioginio atsakymo išsisuko.

Rimas Andrikis

„Niekas negali pasakyti, kas bus. Atvirai pasakius, turėjau ir turiu (tokių minčių – DELFI), kol gyvas. Niekada nesakyk „niekada“. Aš dar sprendimo nepriėmiau. Kai aš priimsiu, tai bus ir padaryta. Apmąstymai visada yra. Rytas protingesnis už vakarą, kitą dieną tu gali pasakyti, kad tu nesi kvailesnis nei vakar“, – sakė R. Andrikis.

Tačiau jis pasidalino, kad po „Tvarkos ir teisingumo“ partijos Kongreso, vykusio praėjusį savaitgalį Klaipėdoje, jam liko „labai karčių nuosėdų“.

„Aš tikrai kaip šlapiu maišu trenktas važiavau namo. Kalbu apie tai, kaip vyko Kongresas. Švelniai tariant, man nebuvo kur nors girdėta, kad mandatus tikrintų policija su automatais. Policija atvyksta į orių žmonių, bendraminčių, bendražygių aukščiausiąjį organą – Kongresą. Policija pasirodė ir dar antstoliai filmuoja. Man neteko girdėti šito Lietuvoje niekada. Tai vis tiek diktuoja daug klaustukų, labai daug klaustukų. Tai mane tiesiog pribloškė“, – mintimis dalinosi Seimo narys.

Įtaria Petrą Gražulį

Savo ruožtu „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos seniūnas Vytautas Kamblevičius buvo atviras – jo nuomone, gandus apie R. Andrikio pasitraukimą iš frakcijos skleidžia Petras Gražulis, pats iš jos anksčiau pasitraukęs ir paskelbęs pasitraukiantis iš partijos po to, kai iš jos pasitraukė Rolandas Paksas.

„Vakar kalbėjau su Rimu (Andrikiu – DELFI) ir jis man sakė, kad kol kas dar iš frakcijos nesitraukia. Čia daugiausiai tų pletkų paleidžia Gražulis, jis labiausiai mėgsta intrigas, tai jis paleidžia viską. Jeigu būtų kokia nominacija Lietuvoje didžiausio intriganto, tai Petras laimėtų. Ne veltui Valinskas apie jį pasakė: šoumenas didesnis nei aš“, – juokavo V. Kamblevičius.

Pasak jo, P. Gražulis deda visas pastangas, kad R. Andrikis išeitų, tačiau jis mano, kad P. Gražulio užmačios nebus įgyvendintos.

Vytautas Kamblevičius

„Andrikis yra protingas vyras, advokatas. Man atrodo, kad Gražulio jis neklausys, jis turi savo galvą, savo supratimą. Jis neparodė jokių ženklų, kad išeina“, – sakė V. Kamblevičius.

Tokios pat nuomonės laikosi ir „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos narys, partijos pirmininkas Remigijus Žemaitaitis. Pasak jo, R. Andrikiui šiuo metu yra daromas psichologinis spaudimas.

„Įtariu, kad čia Petras (Gražulis – DELFI) paskleidė tą gandą. Aš šiandien šnekėjau su Rimu 12 valandą, kiek čia yra tiesos. Petras aiškina, kad jam vos ne Paksas liepė išeiti iš frakcijos. Rimas sako: man niekas negali nei nurodinėti, nei sakyti. Čia yra Petro bandymas daryti jam spaudimą. Kad, maždaug, viešojoje erdvėje parašys ir tu vis tiek palūši ir išeisi. Arba, kad Paksas pasitraukė, o Rimas bet kokiu atveju visą laiką buvo su prezidentu kartu, tai gal bando ant jausmų lipti Petras. Mes turime tokį įtarimą, kad čia jie bendrai daro psichologinį spaudimą“, – įsitikinęs R. Žemaitaitis.

Netiki, kad trauksis

R. Žemaitaitis netiki, kad R. Andrikis gali priimti sprendimą trauktis iš frakcijos.

„Nors, aišku, visko gali būti gyvenime. Jis atėjo su partijos „Tvarka ir teisingumas“ sąrašu. Sunku pasakyti, į dūšią neįlįsi, nepatikrinsi tų kalbų, bet man asmeniškai žinant Rimą, jis teisininkas, vis dėlto advokatų tarybos buvęs pirmininkas, išlaikytas žmogus, kad išeitų iš frakcijos, tai ne. Įtariu, kad čia Gražulio žaidimai“, – savo mintį pakartojo „Tvarkos ir teisingumo“ partijos pirmininkas.

Paklaustas, ar R. Andrikis jam yra sakęs pastabas dėl partijos Kongreso, R. Žemaitaitis teigė, kad jam tai, kas jame vyko, taip pat nebuvo malonu.

„Sakiau Rimui: pats tu matei, kokia yra situacija. Kaip ir jam, taip ir man nėra priimtina, kad susirinkime reikia kviesti policiją kažkam. Įsivaizduokit pas jūs būtų susirinkimas, ir atsirastų penki, kurie rėkauja, blūdija, šneka ką tik nori, kiek direktorius ilgai temptų? Galvojate, man čia malonu? Aš pirmą kartą gyvenime tokiame įvykyje dalyvavau. Ar čia malonu, kai reikia represinėmis priemonėmis prieš buvusius partiečius imtis? Kito šanso nėra, Petrą gali tik su antrankiais išvesti“, – sakė R. Žemaitaitis.

Jis įsitikinęs, kad R. Andrikį bandoma paveikti psichologiškai – neva pasitraukus R. Paksui trauktis turi ir jis.

„Kaip teisininkas, tu niekada nepriimsi tokio sprendimo, nes tu atėjai su partija, esi partijos sąraše, turi įsipareigojimą. Jeigu vadovautis emocijomis, tai tu gali aišku sakyti, kad taip, aš išeinu, nes Paksas išėjo. Bet Rimas nėra koks Gražulis, kad emocijomis žaistų“, – mano R. Žemaitaitis.

Savo ruožtu R. Andrikis teigė, kad su P. Gražuliu nebendrauja jau mėnesį. Paklaustas, kodėl, jis teigė, kad P. Gražulis dabar elgiasi su juo atsargiau ir bendrauja per atstumą. Tačiau nieko blogo tame jis nemato ir laiko tai normaliu dalyku.

R. Andrikis yra vienas iš naujo R. Pakso visuomeninio judėjimo „Šaukiu aš tautą“ steigėjų.