Liberalai laimės apie 10 merų postų

Kol Seimas riejasi ir plėšosi, politikai savivaldybėse ruošiasi rinkimams. Nors kai kam atrodo, kad Liberalų sąjūdis nusilpo, tačiau įvykę skandalai neturėjo reikšmės regioninių lyderių pasiekimams.

Per 2015 m. rinkimus liberalai laimėjo 10 merų postų. Tai daug tokiame partijų margumyne. Ir tie lyderiai niekur nedingo, nepaisant skandalų, kurie supurtė partiją ir jos buvusius lyderius. Dar daugiau, šie merai pasiekė geriausių rezultatų visoje Lietuvoje ir rinkėjai tai mato. Taigi, nepaisant bylų ir skandalų, regionuose politikai dirbo ramiai ir užtikrintai. Visi 2015 m. išrinkti merai turi puikias galimybes būti perrinkti ar perduoti postą bendraminčiui, o kai kuriose savivaldybėse atsirado ir naujų lyderių, kurie pasiruošę laimėti.

Savivaldybės viena kitai nėra lygios. Penkios didžiosios savivaldybės yra daugiau nei pusė Lietuvos rinkėjų, todėl laimėjimas miestuose yra dar svaresnis įrodymas, kad liberalų politikais galima pasitikėti. Tiek Vilniuje, tiek Klaipėdoje šiandien pirmauja liberalų kandidatai, turintys puikias startines pozicijas.

Puikios liberalų galimybės ir kituose didžiuosiuose miestuose sustiprinti savo pozicijas. Nes tiek miestuose, tiek miesteliuose liberalai neužsiėmė skaldymu ir plėšymu, o savo darbais įrodė, kad yra konstruktyvūs, progresyvūs ir orientuoti į rezultatą.

Svarbiausia – stiprinti liberalias vertybes

Seimo nariai sprendžia už rinkėjus, ar rinkimų komitetai geri, ar blogi, tačiau viską į vietas sudėlios rinkimų rezultatai. Jei žmonės nori balsuoti už įvairius komitetus – tegu, dalis politikų tiki, kad komitetu, o ne partijos vėliava įtikins rinkėjus, kad jų idėjos – geresnės.

Liberalų sąjūdis yra stiprus laisvės dvasia. Tam, kad miestai būti atviri laisvei, naujoms, ne naftalinu, o XXI a. vertybėmis kvepiančioms idėjoms, merų postus turėtų laimėti atvirų pažiūrų kandidatai. Po gerų ir sėkmingų rinkimų pasimatys, kad liberalai savivaldos rinkimuose pasirodė sėkmingai ir yra pasiruošę dar sustiprėti iki naujų Seimo rinkimų.

Geriems artėjančių savivaldos rinkimų rezultatams gerą toną užduoda ir būsimi Prezidento rinkimai. Kairėje yra visiškas pasimetimas ir jokios kalbos apie slaptąjį super kandidatą neatrodo realios. Kai rinkėjai jau apsisprendžia, pakeisti jų sprendimą reikia milžiniškų pajėgų, kurių kairėje aiškiai trūksta.

Kalbos apie liberalų pabaigą nueis į užmarštį iškart po rinkimų. Sėkmingas pasirodymas bus kaip tik naujas startas Liberalų sąjūdžiui atsinaujinti, sustiprėti ir modernizuotis. Iki Seimo rinkimų bus gražaus laiko vietos lyderius apjungti bendrai ateities vizijai.

Lietuvoje beveik 200 tūkst. rinkėjų 2015 m. pasirinko liberalus, jie niekur nedingo, nedingo ir jų išrinkti lyderiai, todėl 2019 m. laukite Liberalų pavasario!