Pasak VPT, pernai birželį skelbto konkurso sąlygose nurodyta darbų vertė siekė 7,36 mln. eurų (be PVM), tačiau bendrovė sutartį pasirašė su įmone, pasiūliusia darbus atlikti už 10,08 mln. eurų (be PVM).

„Pirkimo vykdytojai negali pasiūlymų vertinimo etape didinti prieš pirkimo pradžią suplanuotų lėšų dydžio“,– teigia VPT.

Bendrovės generalinis direktorius Alvydas Jasevičius sakė kol kas nežinantis, ar šiemet balandį pasirašytą sutartį nutrauks.

„Esame davę teisininkams tą išvadą peržiūrėti, sprendimą priimsime vėliau“,– BNS komentavo A. Jasevičius.

Tai ne pirmas kartas, kai VPT rekomenduoja „Telšių vandenims“ nutraukti konkursą: 2015-ųjų pradžioje tarnyba pareiškė, jog konkurse, kurį tąkart laimėjo „Versina“ bei „Arginta“, buvo sudarytos diskriminacinės sąlygos.

Tuomet bendrovė tvirtino pati nutraukusi konkursą dėl per didelės pasiūlytos darbų kainos – 13,05 mln. eurų, tuo metu darbams planuota išleisti 6,13 mln. eurų.

Iš naujo skelbtą konkursą bendrovė nutraukė 2017 metų balandį, teismui nutarus, kad jo sąlygos yra neteisėtos. Tuomet konkurse dalyvavo bendrovės „Irdaiva“, Panevėžio statybos trestas su „Envija ES“, „Versina“ su „Arginta“, „Kortas“ su „Ekstra statyba“. Jų pasiūlymų vertės neskelbiamos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją