„Kol kas atrodo, kad Europos Komisija (EK) pasiruošusi (sprendimą priimti. - ELTA) pavasarį, bet (...) kol kas girdime tik EK vadovų pareiškimus. Pats važiuosiu į neformalų ministrų pasitarimą lapkričio arba gruodžio mėnesiais, būtent ta tema kalbėsime, tai gal bus daugiau informacijos“, - sakė jis.

ELTA primena, kad rugsėjo viduryje EK pirmininkas Jeanas Claude'as Junckeris paskelbė, jog laiko sukiojimo bus atsisakyta kitais metais.

R. Masiulis prieš kiek laiko Eltai sakė, kad anksčiau Vyriausybėje siūlyta pasilikti vasaros laiką, bet dėl to dar laukia diskusijos.

Komisija jau pateikė konkretų pasiūlymą dėl laiko sukiojimo atsisakymo. Juo remiantis, 2019 metų kovo 31 dieną laikrodžiai ES šalyse paskutinį kartą bus persukti privalomai. 2019-ųjų spalio 27 dieną šalys narės jau galės pačios spręsti, kaip pasielgti. O po to kaitaliojimo iš vasaros į žiemos laiką nebeliks.

Europos Parlamentas vasarį pareikalavo Komisijos peržiūrėti laiko sukiojimą. Per internete surengtą reprezentatyvią apklausą liepą 84 proc. respondentų iš 4,6 mln. pasisakė prieš laikrodžių sukiojimą.

EK atliekant šalių narių apklausą, Lietuva pateikė poziciją, kad laiko sukioti nereikia, o reikėtų pasilikti vasaros laiką.